Την παρουσίαση του βιβλίου «Σταθμοί στον χρόνο & στην ιστορία» χαιρέτισε ο Γ. Πατούλης
Πολιτισμός

Την παρουσίαση του βιβλίου «Σταθμοί στον χρόνο & στην ιστορία» χαιρέτισε ο Γ. Πατούλης

Παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου, προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, εκπροσώπων του πνευματικού κόσμου και πλήθους πολιτών, πραγματοποιήθηκε, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, η παρουσίαση του βιβλίου «Σταθμοί στον χρόνο και στην ιστορία» της Πόπης Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου.

Το πολυθεματικό περιεχόμενο του βιβλίου εξετάζει τα σπουδαιότερα γεγονότα από την κλασική αρχαιότητα, συνεχίζει με τη λαμπρότητα ενός άλλου πολιτισμού των ελληνιστικών χρόνων, όπου θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και ως ο 2ος χρυσός αιώνας της Ελλάδας και ακολούθως συνεχίζει με τους αιώνες της βυζαντινής ιστοριογραφίας, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της βυζαντινής αυτοκρατορίας, μέχρι την κατάλυσή της το 1453 με την Άλωση της Πόλης.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συνεχάρη την κα Βραχιώτη-Λυμπεροπούλου για το σπουδαίο συγγραφικό έργο της και το περιεχόμενό του, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να γνωρίζουμε την ιστορία μας, καθώς η ιστορική γνώση για την κοινωνία είναι ότι, όπως τόνισε, είναι για τον άνθρωπο η μνήμη. «Ανοίγουμε την πόρτα του φιλόξενου δημαρχιακού μεγάρου και υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που προάγει τον πολιτισμό και την ιστορία μας» πρόσθεσε ο κ. Πατούλης.

Η συγγραφέας στον χαιρετισμό της τόνισε: «Οφείλουμε να γνωρίζουμε τα κρίσιμα γεγονότα της ιστορίας μας, που αποτελούν ιστορικούς σταθμούς, ώστε να έχουμε άποψη και να μην παρασυρόμαστε. Επίσης, πρέπει να επιλέγουμε τα σωστά ιστορικά βιβλία που σέβονται την ιστορική αλήθεια, το αναγνωστικό κοινό και δεν παραχαράσουν τα γεγονότα».

Από την πλευρά τους, οι ιστορικοί συγγραφείς Σταμάτης Βασιλάκος και Διονύσης Μπερερής έκαναν μία εμπεριστατωμένη ανάλυση του περιεχόμενου του βιβλίου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη και Αθανάσιος Βελής και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Δημήτρης Καρλαύτης και Δημήτρης Σμυρνής.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet