Η μουσική πολιτιστική μας κληρονομιά παρουσιάστηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου
Πολιτισμός

Η μουσική πολιτιστική μας κληρονομιά παρουσιάστηκε στο δημαρχείο Αμαρουσίου

Την πλούσια εμπειρία και γνώση του, από την προσωπική σχέση που διατηρούσε με σημαντικές προσωπικότητες της σύγχρονης, όχι μόνο ελληνικής, αλλά και διεθνούς εμβέλειας, που είχαν ως κοινή αφετηρία την καταγωγή τους από τον Βόλο, καταθέτει ο επί σειρά ετών δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός Τάσσος Μητρογώγος, στο βιβλίο του με τίτλο «Θυμάμαι – Γνώσεις, μνήμες και εμπειρίες μιας ζωής γεμάτης μουσικής», που παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στο οδοιπορικό πολιτισμού, με την καταγραφή της πλούσιας μουσικής πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τις αναφορές στα προσωπικά βιώματα από τη θητεία του συγγραφέα στα καλλιτεχνικά δρώμενα και τη συνεργασία του με πληθώρα καλλιτεχνών, ξεχωρίζουν κάποιοι που έζησαν και μεγαλούργησαν στο Μαρούσι, όπως Ν. Γούναρης, Τ. Παπαστεφάνου, αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Βαγγέλης Παπαθανασίου.

Την εκδήλωση πολιτισμού, χαιρέτησε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος εξήρε τη συμβολή του συγγραφέα στην πολιτιστική ζωή της χώρας.

Ο κ. Πατούλης μίλησε για τις αξίες που υπάρχουν στις ρίζες μας και συνέδεσε άμεσα το βιβλίο με τις ρίζες και τις αξίες αυτές, που πρέπει -όπως ανέφερε- να διαιωνίζονται. «Η συνδρομή του έργου είναι μεγάλη στη διαιώνιση του αξιακού συστήματος. Οι αξίες που έρχονται από το παρελθόν, θα πρέπει να φωτίζονται στο παρόν και να μεταλαμπαδεύονται στις επόμενες γενιές» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.

Ο μεγάλος κιθαρωδός και τραγουδοποιός Κώστας Χατζής μίλησε για τη γνωριμία του με τον συγγραφέα στο ξεκίνημά του και για τον βαθύ σεβασμό και τη φιλία που τον συνδέει με τον συγγραφέα για περισσότερο από 60 χρόνια.

Για τον συγγραφέα και το έργο του μίλησε επίσης ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, καθώς και η γνωστή συγγραφέας Κατερίνα Τσεμπερλίδου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από οπτικοακουστικό υλικό αρχείου του συγγραφέα, με συνεντεύξεις και ντοκουμέντα – αποσπάσματα εκδηλώσεων με καταξιωμένους καλλιτέχνες, ενώ ο Θάνος Πολύδωρας ερμήνευσε εξαιρετικά τραγούδια με την κιθάρα του, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στο κοινό.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ανέκδοτα περιστατικά και στιγμιότυπα από τη θητεία του στην κρατική ραδιοφωνία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet