Διήμερο Φεστιβάλ «Χοροί της Πατρίδας μας – Ήθη και έθιμα»
Αυτοδιοίκηση

Διήμερο Φεστιβάλ «Χοροί της Πατρίδας μας – Ήθη και έθιμα»

Στο πλαίσιο του 1ου Πιλοτικού Προγράμματος Διαδημοτικών Δρωμένων «Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2016», -παναττικής εμβέλειας-, του νεοσύστατου Τομέα πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ και πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη προσκαλούν στο διήμερο Παναττικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Παράδοσης «Χοροί της Πατρίδας μας – Ήθη και έθιμα», στις 3 & 4 Δεκεμβρίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Σπύρος Λούης» (Κλειστό Γυμναστήριο – πλησίον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου), που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

«Χοροί της πατρίδας μας - Ήθη και έθιμα» από τον Τομέα Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥΣτην ανάδειξη των παραδοσιακών αξιών που γεφυρώνουν τον ποικιλόμορφο χάρτη της πατρίδας μας, εκ μέρους του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ ο κ. Γ. Πατούλης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους δηλώντας τα εξής: «Τιμώντας τις παραδόσεις, τιμούμε το μέλλον της πατρίδας μας, το μέλλον των παιδιών μας, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες πολιτιστικής διαδημοτικής κουλτούρας. Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου παναττικού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, δίνοντας την ευκαιρία σε κάθε συλλογική ομάδα να αναδείξει το υψηλό επίπεδο καλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά και να συνθέσουμε ένα μοναδικό φάσμα ιστορικής ελληνικής φυσιογνωμίας, μέσα από τα ήθη και έθιμα του λαού μας. Συνεχίζουμε να  διευρύνουμε τα πεδία αυτοδιοικητικής συνύπαρξης και πολιτιστικής ανατροφοδότησης, πρωτίστως μέσα από τη γνήσια ελληνική ιστορική μας παρακαταθήκη».

Παράλληλα, η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΠΥ και πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΠΕΑΠ Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να ενισχύσει τη δημιουργία Πολιτισμού που εκφράζεται μέσω του ΕΔΔΥΠΠΥ σημειώνοντας ότι: «Το Φεστιβάλ Παράδοσης αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες πολιτιστικής εξωστρέφειας που πρεσβεύουμε στο ΕΔΔΥΠΠΥ. Οφείλουμε να σεβόμαστε και να αναδεικνύουμε καθημερινά όσα μα ενώνουν και μας προσδιορίζουν ως λαό. Έθιμα με ιστορική αξία, πολιτιστικές πρακτικές που διατηρούνται από την εποχή του Ομήρου, παραδόσεις δεμένες με τις διαφορετικές “φυλές” και κουλτούρες της χώρας μας, που σαγηνεύουν με το βαθύτερο νόημά τους την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του Έλληνα. Συνήθειες άρρηκτα συνυφασμένες με τα ελληνικά ήθη και έθιμα της πατρίδας μας. Ένα αμάλγαμα λοιπόν πολιτιστικής σύνθεσης και παραδοσιακής κληρονομιάς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι όσοι βρεθούν στο Μαρούσι 3 & 4 Δεκεμβρίου, ενισχύοντας την αφιλοκερδή προσπάθεια εκατοντάδων χορευτών από Δήμους της Αττικής που θα πλαισιώσουν τα δρώμενα. Στις μέρες μας, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις παραδοσιακές αξίες, στην προβολή της εθνικής μας ταυτότητας, διαμορφώνοντας κίνητρα και ερεθίσματα στους νέους, αναδεικνύοντας την Ελλάδα της καρδιάς μας, μέσα από την αυτοδιοικητική μας πορεία».

Πρόσκληση στο διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών ΧορώνΤο διήμερο Φεστιβάλ υποστηρίζει ως χορηγός επικοινωνίας το ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ, καθώς και άλλα ηλεκτρονικά και ραδιοφωνικά Μέσα Ενημέρωσης.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet