Για το κοινωνικό έργο & την προσφορά του στον Πολιτισμό τιμήθηκε ο Γ. Πατούλης
Πολιτισμός

Για το κοινωνικό έργο & την προσφορά του στον Πολιτισμό τιμήθηκε ο Γ. Πατούλης

Το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» εγκαινίασε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», παρουσία εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου και φίλων των γραμμάτων και των τεχνών, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016.

Στην τελετή των εγκαινίων της ενδιαφέρουσας αυτής γιορτής για την εικόνα και τον λόγο, που διοργανώνουν το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος (ΕΔΣΤΕ) και η KL Gallery Vassillis Lappas, παρέστησαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΔΣΤΕ Δημήτριος Λούκας, ο κ. Βασίλης Λάππας, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου Νικόλαος Πέππας και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου.

Εγκαινιάζοντας το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού, ο δήμαρχος Αμαρουσίου αναφέρθηκε στον ιστορικό χώρο της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης που  φιλοξενεί το σημαντικό αυτό πολιτιστικό γεγονός.

«Είμαστε υπερήφανοι που η πόλη μας διαθέτει την αξιόλογη αυτή κυψέλη πολιτισμού, παρέχοντας τη δυνατότητα σε καταξιωμένους, αλλά και νέους καλλιτέχνες να εκθέτουν τις δημιουργίες που φιλοτεχνούν με έμπνευση και μεράκι. Ο πολιτισμός και η τέχνη αναβαθμίζουν τις κοινωνίες και στο σημαντικό βήμα που θα χρειασθεί να κάνει η Ελλάδα μπροστά, η συνεισφορά του πολιτισμού θα είναι ουσιαστική. Μέσα από την τέχνη, τον πολιτισμό και την ιστορία μας θα έλθει η ανάπτυξη, σε συνδυασμό με την ενότητα» σημείωσε ο κ. Πατούλης, ευχόμενος «καλή επιτυχία» στους δημιουργούς και συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.

Ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην τέχνη και στον πολιτισμό, αλλά και του κοινωνικού έργου του, ο πρόεδρος της ΕΔΣΤΕ Δημήτριος Λούκας απένειμε στον κ. Γιώργο Πατούλη τιμητική πλακέτα. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προσέφερε στον κ. Λούκα και τον κ. Λάππα το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου και το συλλεκτικό λεύκωμα με τα έργα της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης.

Στην ομιλία του ο κ. Λούκας ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αμαρουσίου για την παραχώρηση του χώρου της Ολυμπιακής Πινακοθήκης, ενώ ο κ. Λάππας δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος που «πραγματοποιήθηκε το όραμα ζωής που είχε για το Φεστιβάλ» και κάλεσε τους πολίτες να το αγκαλιάσουν και τις επόμενες ημέρες.

Μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, ο κ. Πατούλης περιηγήθηκε στα έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας μικτής τεχνικής και γλυπτικής από τις δημιουργούς Γιώτα Βοργία, Ζωή Σαβίνα, Αναστασία Κωνσταντοπούλου, Όλγα Καρακοζίδη, Τέτη Σώλου, Λίλα Δίδου και Δήμητρα Κραχάλιου, καθώς και στην ομαδική έκθεση επιλεγμένων φωτογραφιών της ομάδας Ελλάδα, Σχήμα & Χρώμα. Σε όλους τους καλλιτέχνες απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι.

Στο πλαίσιο της εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε επίσης η προβολή του Ηχοράματος «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη» του εικαστικού φωτογράφου Σαράντου Σακελλάκου, δημιουργία βασισμένη στην ποιητική σύνθεση του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια Μαρίζα Κωχ, η δημοσιογράφος του καλλιτεχνικού ρεπορτάζ  Έλντα Γεωργοπούλου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης είχε η δημοσιογράφος, εικαστικός συντάκτης, Μάγδα Μυστικού-Καραγιαννιώτου.

Το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού συνεχίζεται σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 και ώρα:19:00 με ομιλία για τον μεγάλο συγγραφέα Λευκάδιο Χερν, από τη γλύπτρια – ζωγράφο με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ιαπωνία και Ινδία Ντίνα Αναστασιάδου.

Η κα Ζωή Σαβίνα λογοτέχνης – ποιήτρια θα απαγγείλει ποιήματα και η κα Τέτη Σώλου συγγραφέας, μεταφράστρια και εικαστικός θα μιλήσει για τις μεταφράσεις των βιβλίων της από τον Λευκάδιο Χερν, με αναφορά σε αυτά, ως ιστορικό ντοκουμέντο και έμπνευσή της για τη δημιουργία τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet