Ενθουσίασε το κοινό η παρουσίαση του Τμήματος Υποκριτικής στον Φακό
Πολιτισμός

Ενθουσίασε το κοινό η παρουσίαση του Τμήματος Υποκριτικής στον Φακό

Την εξαιρετική υποκριτική τους τέχνη, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τους επαγγελματίες του είδους, παρουσίασαν οι σπουδαστές του Τμήματος Υποκριτικής στον Φακό του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος».

Παρουσία του δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και πλήθους κοινού που είχε κατακλύσει τον θερινό κινηματογράφο, οι σπουδαστές παρουσίασαν τις σκηνές πάνω στις οποίες εργάστηκαν όλη τη χρονιά, τις οποίες γύρισε και «μόνταρε» ο δάσκαλος τους Στέφανος Κακαβούλης.

Οι σπουδαστές του Τμήματος Υποκριτικής στον Φακό του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου
Οι σπουδαστές του Τμήματος Υποκριτικής στον Φακό του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου

Οι σκηνές αφορούσαν το θέατρο του παραλόγου από έργα διεθνούς φήμης συγγραφέων, του Έντουαρντ  Άλμπυ, του Ευγένιου Ιονέσκου, του Χάρολντ Πίντερ που διαπραγματεύονται την έλλειψη επικοινωνίας, το αδιέξοδο των σχέσεων, την κατάχρηση εξουσίας.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Αμαρουσίου μίλησε με επαινετικά λόγια για τους σπουδαστές και τον δάσκαλο τους κο Κακαβούλη, υπογραμμίζοντας ότι «είναι τιμή για τον Δήμο μας να έχει ένα καλλιτέχνη που δραστηριοποιείται σε τόσους τομείς. Σήμερα φάνηκε το έργο υψηλού επιπέδου που υλοποιείται στο μοντάζ, στη σκηνοθεσία και στο γύρισμα των σκηνών». Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει σε κανέναν άλλο Δήμο αντίστοιχο τμήμα υποκριτικής στον φακό», και εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στην προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια με την έναρξη λειτουργίας του τμήματος.

Από την πλευρά του ο κ. Κακαβούλης ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη και τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νικόλαο Πέππα για το βήμα καλλιτεχνικής δημιουργίας που έδωσαν στους σπουδαστές και χαρακτήρισε για τον ίδιο τη φετινή χρονιά επετειακή, καθώς το τμήμα συμπλήρωσε πέντε χρόνια δημιουργικής παρουσίας.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Βασίλης Κόκκαλης και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Νικόλαος Πέππας.

Στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου λειτουργεί επίσης Τμήμα Δημιουργικής Γραφής, με δάσκαλο τον κ. Στέφανο Κακαβούλη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet