Προσεχώς «έμφραγμα» στο Μαρούσι, 200 μέτρα από το «δαχτυλίδι» – Κατασκευαστικός οργασμός
Κοινωνία

Προσεχώς «έμφραγμα» στο Μαρούσι, 200 μέτρα από το «δαχτυλίδι» – Κατασκευαστικός οργασμός

Η έντονη οικοδομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Φραγκοκλησιάς – Κηφισιάς – Ρωμανού Μελωδού στον Παράδεισο Αμαρουσίου, σε μία από τις πιο βεβαρημένες κυκλοφοριακά περιοχές, λόγω του πλήθους πολυκαταστημάτων, εμπορικών κέντρων και μεγάλων επαγγελματικών χώρων, προβληματίζει έντονα τους περίοικους, αφού προβλέπουν ότι θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο η καθημερινότητά τους.

Ειδικότερα, προς ολοκλήρωση οδεύει ο νέος μέγα-χώρος γραφείων επί της οδού Φραγκοκλησιάς, στη διασταύρωση με τη Γρανικού, σχεδόν απέναντι από τα ανοικοδομημένα κτήρια του πρώην Village, όπου στεγάζονται εταιρείες με εκατοντάδες εργαζόμενους, όπως η Deloitte κ.ά.

Ταυτόχρονα, επί των οδών Ρωμανού Μελωδού και Κηφισιάς 34 έχουν ξεκινήσει οι οικοδομικές εργασίες για τη δημιουργία υπερ-μάρκετ, σε οικόπεδο που μεταβιβάστηκε από το Ίδρυμα Μιμικόπουλου στην AB Bασιλόπουλος Α.Ε. Στον χώρο -με ελάχιστα, σχεδόν εγκατελελειμμένα κτήρια που κατεδαφίστηκαν και όπου στεγάζονταν τα γραφεία του Ιδρύματος- λόγω των εργασιών κόπηκαν περίπου είκοσι αιωνόβια δένδρα, ευκάλυπτοι κυρίως, ενώ διασώθηκαν προς το παρόν ελάχιστα κυπαρίσσια.

Η εταιρεία οικοδομεί με εντατικούς ρυθμούς μεγάλο ισόγειο υπερμάρκετ, με υπόγειο χώρο στάθμευσης, το οποίο προγραμματίζεται να λειτουργήσει τον Νοέμβριο του 2022. Σημειωτέον ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος δεν έχει παρουσία στην ευρύτερη περιοχή, η οποία «μονοπωλείται» ουσιαστικά από την αλυσίδα «Σκλαβενίτης», με παρουσία στο ιδιόκτητο κτήριο στη Χειμάρρας 3, αλλά και στα εμπορικά κέντρα Avenue και Τhe Mall Athens, τα δύο τελευταία μετά την εξαγορά της αλυσίδας «Μαρινόπουλος».       

Η υπερφόρτωση της περιοχής κυκλοφοριακά θα πρέπει να θεωρείται προεξοφλημένη, καθώς ήδη έχει δημιουργηθεί «κομφούζιο», με τα παντός τύπου βαρέα οχήματα που μπλοκάρουν τις οδούς που περικλείουν την περιοχή (Αιγιαλείας, Παραδείσου κ.λπ., αλλά και τον παράδρομο της Κηφισιάς), αλλά και δεδομένης της επιστροφής στην εργασιακή «κανονικότητα» των χιλιάδων εργαζόμενων στην ευρύτερη περιοχή, καθώς τα έκτακτα μέτρα για την Covid 19 (τηλε-εργασία, περιορισμοί στις υπερ-αγορές κ.ά.) αίρονται σταδιακά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet