Σύλλογος Εργαζομένων Σικιαριδείου: Ασαφής και ανακριβής η υφ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για το μέλλον του Ιδρύματος
Κοινωνία

Σύλλογος Εργαζομένων Σικιαριδείου: Ασαφής και ανακριβής η υφ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για το μέλλον του Ιδρύματος

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 συζητήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κεγκέρογλου αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα του Σικιαριδείου Ιδρύματος, δηλαδή ότι το υπουργείο Εργασίας διορίζει το Διοικητικό Συμβούλιο, «άρα δεν μιλάμε για ένα απλό εποπτευόμενο ΝΠΙΔ ή για ΜΚΟ». Επίσης αναφέρθηκε στα αυξανόμενα προβλήματα που απειλούν την απρόσκοπτη λειτουργία του, καθώς και στην αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσης λύσης.

Η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου.

Από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων απάντησε η αρμόδια υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, η απάντηση της οποίας, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ιδρύματος, «δυστυχώς, κυμάνθηκε στο γνωστό σε εμάς μήκος κύματος, σε γενικολογίες, χωρίς χειροπιαστή, άμεση και ουσιαστική λύση, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αναλυτική παρουσίαση του πως θα αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα».

Επίσης, αναφέρει ότι η απάντηση της υφυπουργού «περιείχε και ανακρίβειες», όπως:

  1. Ανέφερε το Σικιαρίδειο Ίδρυμα ως φορέα που στηρίζει τη «Δημιουργική Απασχόληση Ατόμων Με Αναπηρία». Να ενημερώσουμε ξανά ότι το Σικιαρίδειο Ίδρυμα ΔΕΝ αποτελεί φορέα «Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμεΑ», αλλά είναι ένας από τους παλαιότερους και πλέον ιστορικούς φορείς, με δεκαετίες προσφοράς στο αναπηρικό κίνημα, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο, καταρτίζοντας και εκπαιδεύοντας άτομα με αναπηρία με συνέπεια και συνέχεια.
  2. Έκπληξή μας προξένησε η ανακριβής αναφορά της υφυπουργού σε «τακτική επιχορήγηση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ για το 2019». Μια απλή αναζήτηση στη Διαύγεια επιβεβαιώνει αυτό που εμείς γνωρίζουμε, αλλά ίσως όχι η υφυπουργός. Με την από 22/11/2019 απόφασή της που έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια ( ΑΔΑ: 6ΟΜΖ46ΜΤΛΚ-9ΧΦ), στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα είχε εγκριθεί ποσό 9.333 ευρώ, ως τακτική επιχορήγηση για το έτος 2019. Αλήθεια κ. υφυπουργέ, που αποσκοπούσε αυτή «η λάθος ενημέρωση» που δώσατε εντός του Κοινοβουλίου;
Η τακτική επιχορήγηση για το έτος 2019 προς το Ίδρυμα.

Και η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει:

«Ως εργαζόμενοι παραμένουμε σταθεροί στη θέση και τη διεκδίκηση μας για άμεση, υλοποιήσιμη και ουσιαστική λύση που θα διώξει από το Ίδρυμα την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα, με την οποία ζούμε εδώ και χρόνια. Αυτή η λύση είναι η μετατροπή του Σικιαριδείου Ιδρύματος σε ΝΠΔΔ άμεσα. Ο χρόνος πιέζει και οποιαδήποτε άλλη κωλυσιεργία μπορεί να αποβεί μοιραία και μη αναστρέψιμη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet