Σύλλογος Εργαζομένων Σικιαριδείου: Θα συνεχίσουμε να «ενοχλούμε» όσους αδιαφορούν για το μέλλον του Ιδρύματος
Κοινωνία

Σύλλογος Εργαζομένων Σικιαριδείου: Θα συνεχίσουμε να «ενοχλούμε» όσους αδιαφορούν για το μέλλον του Ιδρύματος

Είναι ευχής έργον ότι πλέον όλοι οι φορείς Ειδικής Αγωγής, κατόπιν εντολής του υπουργείου Εργασίας, επανέρχονται στην «κανονικότητα», με σταδιακή και ασφαλή για την υγεία επάνοδο εργαζομένων και ωφελούμενων σημειώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Σικιαριδείου Ιδρύματος, στο Μαρούσι.

Ωστόσο, προσθέτει ότι «δυστυχώς, η επανέναρξη των προγραμμάτων βρίσκει τους εργαζόμενους του Σικιαριδείου στον χρόνιο οικονομικό Γολγοθά τους, αφού η αρμόδια υφυπουργός τηρεί σιγή ιχθύος για τις προθέσεις του υπουργείου Εργασίας σχετικά με την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν επισημανθεί πολλές φορές και από πολλές πλευρές».

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, «επί του παρόντος, εκτός των δικών μας αγωνιωδών εκκλήσεων, δεν έχει απαντήσει ούτε στα ερωτήματα που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή από εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής. Γνωρίζουμε ότι ετοιμάζονται κι άλλοι εκπρόσωποι να παρέμβουν, καθώς είναι κοινώς αποδεκτό πως είναι ανεπίτρεπτο να χρονίζει μια τέτοια δυσλειτουργική κατάσταση σε βάρος ΑμεΑ, ενισχύοντας τον κοινωνικό αποκλεισμό τους».

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι «την ίδια αδράνεια» επιδεικνύει και η διοίκηση του Ιδρύματος, η οποία δεν ενημερώνει για το τι μέλλει γενέσθαι «και είναι ολοφάνερο ότι οι όποιες ενέργειές της δεν επαρκούν, καθώς η εξυγίανση του Ιδρύματος δεν υπάρχει ούτε στα χαρτιά».

Έτσι δημιουργούνται «οι χώροι στάθμευσης ψυχών, με την απαξίωση και την αδιαφορία» συνεχίζει ο Σύλλογος, προσθέτοντας ότι «με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν το Σικιαρίδειο σε λουκέτο, τους εργαζόμενους στην ανεργία, τους καταρτιζόμενους στον κοινωνικό αποκλεισμό και τους γονείς τους σε απόγνωση».

Οι εργαζόμενοι, όπως σημειώνουν, θα συνεχίζουν να «ενοχλούν» και να «ταράσσουν την ησυχία» των αρμοδίων. «Θα είμαστε εδώ, όσο και να κωφεύουν, γιατί αυτοί έχουν την ευθύνη για το μέλλον μας» λένε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία θέτουν σειρά ερωτημάτων για το μέλλον του Σικιαριδείου και συγκεκριμένα ζητούν απαντήσεις στα εξής:

  • Ποιο είναι το πλάνο βιωσιμότητας; Αυτό που θα φέρει εξυγίανση, αυτό που προωθεί το υπουργείο και έχει προαναγγείλει εδώ και καιρό η υφυπουργός κ. Μιχαηλίδου;
  • Τι λύση έχουν το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση για την κάλυψη πάγιων οικονομικών αναγκών, όπως μισθοδοσία και λειτουργικά έξοδα; Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ιδρύματος είναι μηδενικά και η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας εμποδίζει την εισροή χρημάτων. Το προσωπικό θα εργάζεται για άλλη μια χρονιά απλήρωτο και ο κίνδυνος κοινωνικού αποκλεισμού των ωφελούμενων ελλοχεύει ξανά και ξανά. Μα για πόσο ακόμα;
  • Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα των έργων στο Σικιαρίδειο για τη φιλοξενία του ΚΔΑΠ του Δήμου Αμαρουσίου, που ανακοινώθηκε πανηγυρικά από τη διοίκηση και τον Δήμο; Πότε θα ξεκινήσουν οι μελέτες; Πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα; Θα παραμείνουν απλές ανακοινώσεις και δημοσιεύματα όπως είχε συμβεί ξανά και το 2018, με τον τότε δήμαρχο Αμαρουσίου κύριο Πατούλη; Ευελπιστούμε ότι αυτή τη φορά ο Δήμος Αμαρουσίου και η διοίκηση του Ιδρύματος θα προχωρήσουν στην υλοποίηση των εξαγγελιών τους.

Από την πλευρά του, ο Σύλλογος καταδεικνύει, όπως σημειώνει, «τη μόνη άμεση, βιώσιμη, ουσιαστική και ρεαλιστική λύση» στα προβλήματα που επί πολλά συναπτά έτη αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι: την υπαγωγή του Σικιαριδείου Ιδρύματος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής. Έτσι το Σικιαρίδειο θα ανακτήσει τη νομική μορφή που είχε στο παρελθόν και θα ξαναγίνει ΝΠΔΔ, όπως τονίζουν.

Και στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι καταλήγουν: «Το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του Ιδρύματος οφείλουν και προσδοκούμε να αποδώσουν κοινωνική δικαιοσύνη. Να επιτρέψουν στο Σικιαρίδειο να συνεχίσει την παροχή υπηρεσιών στα ΑμεΑ, με αξιοπρέπεια και επιστημονική ευθύνη».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet