Τα εννέα έργα που διεκδικεί ο Δήμος Αμαρουσίου από το «Αντ. Τρίτσης»
Μαρούσι

Τα εννέα έργα που διεκδικεί ο Δήμος Αμαρουσίου από το «Αντ. Τρίτσης»

Ο Δήμος Αμαρουσίου ανακοινώνει τα εννέα έργα που διεκδικεί από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Τα έργα αυτά όπως αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στοχεύουν στην ενίσχυση της ασφάλειας, τις ανακαινίσεις-αναπλάσεις σχολείων & κοινόχρηστων χώρων, την προστασία του περιβάλλοντος, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου και των υπηρεσιών του και τέλος στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.

«Όπως έχουμε αποδείξει», συνεχίζει ο δήμαρχος, «καταφέρνουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και να υλοποιούμε έργα σε σύντομους χρόνους. Η πολιτική μας δεν αφορά μόνο στη βελτίωση της καθημερινότητας των Μαρουσιωτών, αλλά και στη δημιουργία υποδομών που θα κάνουν την πόλη μας έναν σύγχρονο μητροπολιτικό κόμβο για τα Βόρεια Προάστια και την Αττική, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον».

Ακολουθούν τα εννέα έργα και σύντομες περιγραφές τους, για τα οποία ο Δήμος Αμαρουσίου έχει υποβάλει ολοκληρωμένες προτάσεις στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»:

  • Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων Δήμου Αμαρουσίου

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού Διαλογής στην Πηγή Βιοαποβλήτων, προμήθεια εξοπλισμού δικτύου «hot spot» Ανακύκλωσης, προμήθεια οχημάτων συλλογής και δράσεις δημοσιότητας και ευαισθητοποίησης του κοινού.

  • Ολοκληρωμένη ανάπλαση των Πολεοδομικών Ενοτήτων Π.Ε. 8 – Αγ. Ανάργυροι και Π.Ε. 7 – Εργατικές Κατοικίες του Δήμου Αμαρουσίου με ιδιαίτερη έμφαση στην κινητικότητα ευάλωτων ομάδων.

Το έργο περιλαμβάνει μελέτη ανάπλασης των Πολεοδομικών Ενοτήτων Π.Ε. 8 – Αγ. Ανάργυροι και Π.Ε. 7 – Εργατικές Κατοικίες του Δήμου Αμαρουσίου με ιδιαίτερη έμφαση στην κινητικότητα ευάλωτων ομάδων και έχει ως στόχο τη δημιουργία ενός αναβαθμισμένου τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά αστικού χώρου, που θα εξυπηρετεί και θα διευκολύνει την καθημερινή χρήση από τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης.

  • Ψηφιακές υπηρεσίες ενίσχυσης της διοικητικής ικανότητας και ανάπτυξη συστήματος τηλεργασίας-απομακρυσμένης επικοινωνίας για την προστασία από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19 στον Δήμο Αμαρουσίου.

Το έργο αφορά στην ενίσχυση της Διοικητικής Ικανότητας του Δήμου Αμαρουσίου μέσω της ανάπτυξης ψηφιακών υπηρεσιών και της ανάπτυξης υποδομών, καθώς και στην υλοποίηση ολοκληρωμένης ευφυούς λύσης για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου επικοινωνίας, απομακρυσμένης εργασίας, και εκπαίδευσης μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου (δημαρχείο) και των περιφερειακών υπηρεσιών και δομών του.

  • Εξειδικευμένες δράσεις/ενέργειες και εφαρμογή ευφυών τεχνολογιών για την ανάπτυξη «έξυπνης πόλης».

Το έργο αφορά α) στην υλοποίηση όλων εκείνων των εφαρμογών και τη διαλειτουργικότητά τους που θα καταστήσουν το Μαρούσι «έξυπνη πόλη» όπως υποδομές wi-fi,  ευφυές Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, Έξυπνη Διάβαση Πεζών, Περιβαλλοντικούς Αισθητήρες, ευφυές Σύστημα Ενεργειακής Διαχείρισης Κτηρίων, εκπαιδευτικό και υποστηρικτικό εξοπλισμό με αντικείμενο την Εκπαιδευτική Ρομποτική και την εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης, Σύστημα Εποπτείας Χώρων Ευθύνης του Δήμου και β) στην υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης ευφυούς λύσης για διαχείριση απολύμανσης εσωτερικών χώρων δημοτικών κτηρίων, επεμβαίνοντας και βελτιώνοντας τις συνθήκες υγιεινής, ειδικότερα σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

  • Εκπόνηση μελετών ενεργειακής αναβάθμισης κτηριακών υποδομών του Δήμου Αμαρουσίου.

Το έργο αφορά στην εκπόνηση μελετών ενεργειακής αναβάθμισης δημαρχιακού μεγάρου, των εκπαιδευτικών και των πολιτιστικών κτηρίων του Δήμου Αμαρουσίου.

  • Επισκευές-αναπλάσεις σε κοινόχρηστους χώρους και σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Αμαρουσίου.

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις συντήρησης, επισκευής και εξασφάλισης προσβασιμότητας ΑμεΑ σε ανοικτό αθλητικό χώρο και σε σχολικές υποδομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

  • Δράσεις για υποδομές που χρήζουν αντισεισμικής προστασίας (προσεισμικός έλεγχος) στον Δήμο Αμαρουσίου.

Το έργο αφορά σε Εκπόνηση Προγράμματος Πρωτοβάθμιου Προσεισμικού Ελέγχου Κρίσιμων Υποδομών του Δήμου Αμαρουσίου και σε δράσεις ενημέρωσης-πληροφόρησης-ευαισθητοποίησης του κοινού.

  • Υποδομές ηλεκτροκίνησης-ηλεκτρικά οχήματα-σταθμοί φόρτισης του Δήμου Αμαρουσίου.

Το έργο αφορά σε Προμήθεια 10 ηλεκτροκίνητων οχημάτων και 10 φορτιστών. Μεταξύ των οχημάτων και τέσσερα λεωφορεία, μία υδροφόρα, ένα σάρωθρο κ.ά.​

  • Ανάδειξη του Μουσείου Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Ευγένιος Σπαθάρης» και των πτυχών της ελληνικής επανάστασης του 1821, μέσα από τις παραστάσεις του καραγκιόζη.

Το έργο αφορά στην μετατροπή του Μουσείου Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Ευγένιος Σπαθάρης» και την καθιέρωσή του, ως ιστορικού-πολιτιστικού προορισμού, βιωματικής εμπειρίας και μάθησης, με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογικών εργαλείων και τεχνολογιών επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (AR & VR), καθώς και στην ανάδειξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, μέσα από τις παραστάσεις του Καραγκιόζη.

Η δημοτική αρχή υπενθυμίζει πως ο Δήμος Αμαρουσίου επί δημαρχίας Θεόδωρου Αμπατζόγλου, έχει ήδη πετύχει τις παρακάτω εγκρίσεις για χρηματοδοτήσεις:

Ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δύο έργων:

  1. Κατασκευή δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων στο Νέο Τέρμα Αμαρουσίου ύψους 1,7 εκατ. ευρώ.
  2. Επέκταση και κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και λοιπών υποστηρικτικών χώρων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
  3. Ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Αμαρουσίου», ύψους 720 χιλ. ευρώ.
  4. Ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του έργου «Ανακατασκευή 13 Παιδικών Χαρών του Δήμου Αμαρουσίου», ύψους 370 χιλ. ευρώ.
  5. Έγκριση από το Πράσινο Ταμείο της χρηματοδότησης 556 χιλ. ευρώ για την αποκατάσταση-αξιοποίηση του διατηρητέου κτηρίου Βίλα Λουμίδη.
  6. Ένταξη στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του έργου κατασκευής του Διαδημοτικού Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων του ΣΒΑΠ του οποίου ο Δήμος Αμαρουσίου είναι μέλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet