Με τη συμμετοχή 17 ομάδων, δεκάδων αθλητών και πολλών φιλάθλων που γέμισαν ασφυκτικά το Κλειστό Γυμναστήριο του Α΄ Γυμνασίου Μεταμόρφωσης διεξήχθη την Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 η Ημέρα Αθλητισμού 2018, που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του σπουδαίου αθλητή και καθηγητή πολεμικών τεχνών Θάνου Γκιτέρσου, μέλους της αθλητικής ομάδας του Δήμου, ο οποίος έφυγε πρόωρα και αναπάντεχα από τη ζωή.
Οι αθλητές παρουσίασαν εξαιρετικά προγράμματα, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των θεατών.
Τιμητική πλακέτα στη μνήμη του Θάνου Γκιτέρσου απένειμε ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, στην οικογένεια του, ενώ βραβεύθηκαν για τις επιδόσεις και επιτυχίες τους την αγωνιστική περίοδο που πέρασε, ο ΑΝΟ Μεταμόρφωσης «Σκαθάρια», ο Ατρόμητος Μεταμόρφωσης και ο ΓΑΟ Κουκουβαούνων.
Βραβεία κι έπαινοι δόθηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους και αθλητές.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, επίσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αθανασία Ακριώτη, οι αντιδήμαρχοι Φώτης Παπαδόπουλος και Κώστας Κολοβός, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Νικολέτα Πατέλη, η επικεφαλής της μειοψηφίας Χαρίκλεια Νικολοπούλου, ο επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Ηλιόπουλος και Δήμητρα Τσεβά.
Η αθλητική αυτή εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση του Δήμου Μεταμόρφωσης και του φιλογυμναστικού συλλόγου ΦΟΜ Κότινος.

