Εορτασμός της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Δήμο Μεταμόρφωσης
Μεταμόρφωση

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Δήμο Μεταμόρφωσης

Λιτά, αλλά με σεβασμό, όπως επιβάλλεται από τις συνθήκες, εορτάστηκε σήμερα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της Επανάστασης του 1821 στη Μεταμόρφωση. Προηγήθηκε, όπως προβλέπεται, Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της Πόλης.

Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, ο οποίος απηύθυνε τον πανηγυρικό χαιρετισμό της ημέρας, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος, Στέλιος Σαριδάκης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νίκος Ζυγούνας, εκπρόσωπος των σωμάτων ασφαλείας, αρχηγοί και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών σχηματισμών του Δήμου και συγκεκριμένα ο Φώτης Παπαδόπουλος για τη «Νέα Πορεία» και οι επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών και της Πολιτείας Πολιτών, Βασίλης Καραβάκος και Σάββας Νάνος αντιστοίχως, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Για τους πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς και αθλητικούς συλλόγους της πόλης, καθώς και για τα σχολεία, κατατέθηκαν εκ μέρους τους στεφάνια, καθώς ήταν αδύνατη η παρουσία τους λόγω των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης δήλωσε:

«Με συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια τιμήσαμε σήμερα αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Τη διπλή εορτή του Ελληνισμού. Τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Λιτά, αλλά με σεβασμό όπως οι συνθήκες απαιτούν. Χρόνια Πολλά σε όλες και όλους. Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα και στους Έλληνες. Τιμή και Δόξα στους ήρωες προγόνους μας, στους αγωνιστές του 21’. Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά, παρόντες και να τιμήσουμε μαζί αυτή τη μεγάλη εθνική μας εορτή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet