Εισβολή «Ρουβίκωνα» στα γραφεία αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Μεταμόρφωση
Επιχειρήσεις – Αγορά

Εισβολή «Ρουβίκωνα» στα γραφεία αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Μεταμόρφωση

Μέλη του «Ρουβίκωνα» και δύο ακόμη συλλογικοτήτων εισέβαλαν την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 στα κεντρικά γραφεία αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στη Μεταμόρφωση.

Αφορμή για το νέο «ντου» της αναρχικής ομάδας αποτέλεσε η απόλυση εγκύου εργαζόμενης. Τα μέλη του «Ρουβίκωνα» μπήκαν στο κτήριο της εταιρείας και αναζητούσαν τους υπεύθυνους για εξηγήσεις.

Στο κείμενο που δημοσίευσαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Αφορμή στάθηκε η προ ολίγων ημερών δημοσιοποίηση καταγγελίας εργαζόμενης στην αλυσίδα λιανικού εμπορίου… Η καταγγελία αυτή αφορά τη μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας της εργαζομένης από την εταιρεία εξ΄ αιτίας της εγκυμοσύνης της, όπου εντελώς κατάμουτρα της ανακοίνωσαν χωρίς καμιά άλλη αιτιολόγηση και χωρίς καμιά περιστροφή ότι χάνει τη δουλειά της και ότι μόλις γεννήσει, μπορεί να ξαναστείλει το βιογραφικό της, αν θέλει, και τότε “θα δούμε” αν έχει δουλειά.

Αυτές οι πρακτικές δεν είναι κάποιου είδους τερατογένεση της κρίσης. Είναι η ιστορική εξέλιξη των πρακτικών που συστηματικά θέτουν την εγκυμοσύνη σε ένα ιδιότυπο καθεστώς άτυπης ημιπαρανομίας, όσον αφορά την αγορά εργασίας τουλάχιστον».

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet