Η Μεταμόρφωση… έκλεισε την μπάρα στα απορριμματοφόρα του Αμαρουσίου
Κοινωνία

Η Μεταμόρφωση… έκλεισε την μπάρα στα απορριμματοφόρα του Αμαρουσίου

Ανεκλήθη η απόφαση για δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) από τον Δήμο Αμαρουσίου στη Μεταμόρφωση, όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο (σ.σ.: συζητά αυτή την ώρα εκτάκτως για το συγκεκριμένο θέμα) ο δήμαρχος Στράτος Σαραούδας.

Μόλις λίγα λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Σαραούδας δήλωσε ότι ενημερώθηκε πως «ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρά σε ανάκληση της απόφασής του για εγκατάσταση Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στα διοικητικά όρια του Δήμου Μεταμόρφωσης».

Είχε προηγηθεί αντίστοιχη αντίστοιχη επιστολή στον Δήμο Μεταμόρφωσης από τους εκκαθαριστές της βιομηχανίας ηλεκτρικών συσκευών ΕΛΙΝΤΑ, στον χώρο της οποίας σχεδιαζόταν να λειτουργήσει ο ΣΜΑ. Στη συγκεκριμένη επιστολή σημειωνόταν ότι, κατόπιν των εγγράφων τα οποία είχε διαβιβάσει η δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης για τη μη δυνατότητα δημιουργίας ΣΜΑ στο ακίνητο, αποσύρεται η προσφορά παραχώρησής του στον Δήμο Αμαρουσίου για τη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Πρόκειται, όπως σημείωσε ο δήμαρχος, για «μια μεγάλη επιτυχία η οποία οφείλεται στις έντονες προσπάθειες και πιέσεις της δημοτικής αρχής προς κάθε κατεύθυνση, όπως και τη συστράτευση όλων των πολιτών της Μεταμόρφωσης». Όπως πρόσθεσε, η δημοτική αρχή, με το που πληροφορήθηκε τις προθέσεις του Δήμου Αμαρουσίου, προέβη σε όλες τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες, ώστε να… δέσει νομικά το αίτημά του προς τη δημοτική αρχή Αμαρουσίου να ανακαλέσει τη σχετική «μη νόμιμη απόφαση» της Οικονομικής Επιτροπής του.

Τελικώς, όπως ενημέρωσε τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης ο ομόλογός του από το Μαρούσι, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων διαβίβασε στην αρμόδια επιτροπή το νέο της απόσυρσης, καθώς δεν υφίσταται πλέον μίσθωση.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η αναφορά εκ μέρους δημοτικών συμβούλων της Μεταμόρφωσης ότι ένας από τους εκκαθαριστές στην εταιρεία ΕΛΙΝΤΑ, η παραχώρηση του χώρου της οποίας αποτέλεσε το «μήλον της έριδος» είναι αντιδήμαρχος Αμαρουσίου!

Ενδιαφέρον έχει επίσης η αναφορά του κ. Σαραούδα ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) στην αυριανή (4/1) συνεδρίασή της θα πάρει απόφαση πως οτιδήποτε σχεδιάζει ένας Δήμος σε κάποιον άλλο θα πρέπει να έχει ως προϋπόθεση τη συναίνεση του δεύτερου. Μάλιστα, όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, αντίστοιχη απόφαση θα λάβει και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Βέβαια στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεταμόρφωσης, ο κ. Σαραούδας δέχεται σκληρή κριτική, ιδιαιτέρως από τον κ. Βασίλη Καραβάκο, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, ο οποίος τον κατηγόρησε για ενδοτικότητα, χρεώνοντάς του ότι δεν έχει κάνει τίποτε 2,5 χρόνια για τον αντίστοιχο σταθμό μεταφόρτωσης που λειτουργεί στην πόλη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Μάλιστα, ζήτησε να μπει ως δεύτερο θέμα, ή προσθήκη στην απόφαση που θα ληφθεί, το να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν άμεσα από την πόλη τα αμαξοστάσια και οι σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Τέλος, αρκετά έντονες ήταν οι αναφορές εκ μέρους δημοτικών συμβούλων για την ενέργεια του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίστηκε ως «δόλια» και «επιθετική».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet