Την Πέμπτη 20/8 ξεκινούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τυχόν επιβλαβή κατάλοιπα από τη φωτιά στη Μεταμόρφωση
Κοινωνία

Την Πέμπτη 20/8 ξεκινούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τυχόν επιβλαβή κατάλοιπα από τη φωτιά στη Μεταμόρφωση

Με αφορμή την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα του Δήμου Μεταμόρφωσης, για δειγματοληπτικούς ελέγχους, που θα αναδείξουν τυχόν επιβλαβή κατάλοιπα της πρόσφατης πυρκαγιάς σε εργοστάσιο πλαστικών, εντός των ορίων της πόλης, ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, σημειώνει ότι «υπάρχει πρόνοια και κινητοποίηση για την επόμενη ημέρα του συμβάντος».

Ειδικότερα, ο κ. Σαραούδας προέβη στην ακόλουθη δήλωση/ενημέρωση:

«Πέραν της ενημέρωσης από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ότι η ποιότητα της ατμόσφαιρας στην περιοχή της Μεταμόρφωσης είναι καλή, έχουμε ήδη ζητήσει από τους αρμόδιους φορείς να μας απαντήσουν υπεύθυνα για το εάν υπάρχει εύλογος λόγος ανησυχίας για τις εκπομπές από τον χώρο της πυρκαγιάς.

»Η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και από αύριο (20/8) το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) Δημόκριτος θα κάνει δειγματοληψίες στην Μεταμόρφωση για την χημική σύσταση μικροσωματιδίων, ενώ θα αναλυθούν και οι αναφερθείσες εκπομπές.

»Παράλληλα υπάρχει πρόνοια και κινητοποίηση για την επόμενη ημέρα της πυρκαγιάς με δράσεις για τις οποίες σύντομα θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση».

Καταλήγοντας, η δημοτική αρχή υπενθυμίζει ότι ισχύουν οι προληπτικές οδηγίες της Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με τις οποίες οι πολίτες πρέπει να παραμένουν σε ανοιχτούς ή αεριζόμενους χώρους που δεν επηρεάζονται από το συμβάν και τις συνέπειές του.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet