Β. Καραβάκος: Αρνητική εξέλιξη η ανακοίνωση Mall στη Μεταμόρφωση διά στόματος υπουργού
Κοινωνία

Β. Καραβάκος: Αρνητική εξέλιξη η ανακοίνωση Mall στη Μεταμόρφωση διά στόματος υπουργού

Για «εξέλιξη δυσάρεστη για την πόλη», η οποία έλαβε χώρα στην πρόσφατη εκδήλωση του Δήμου Μεταμόρφωσης για την πρωτοχρονιάτικη πίτα, κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε τη δημιουργία εμπορικού κέντρου στη Μεταμόρφωση, «ως γεγονός που αναβαθμίζει τον τόπο μας, δίνει ώθηση στη Μεταμόρφωση». 

«Όπως φάνηκε», συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, «ο κ. Υπουργός δεν γνώριζε(;) την αρνητική θέση για το Mall πολλών δημοτικών παρατάξεων και της Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση συμπεριλαμβανομένης. Παρά την εσπευσμένη του αναχώρηση από την εκδήλωση, ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Βασίλης Καραβάκος, απάντησε στη δήλωσή του, αναφέροντας την αρνητική θέση που (τουλάχιστον στα λόγια) έχουν οι 5 από τις 6 παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ωστόσο, η παράταξη υποστηρίζει ότι και η μετέπειτα τοποθέτηση του δημάρχου Στράτου Σαραούδα για το θέμα δείχνει ότι η δημοτική αρχή «κάνει βήματα πίσω και αποδέχεται το γεγονός ως μοιραίο, ζητώντας κάποια ψίχουλα ως αντάλλαγμα και παρουσιάζοντας τον Δήμο μας ως φτωχό συγγενή».

Η Μεταμόρφωση αλλά και οι όμοροι Δήμοι, «που ευθέως πλήττονται από μια τέτοια εξέλιξη», όπως υποστηρίζει η Συμμαχία Πολιτών, πρέπει να αντιδράσουν με όλα τα μέσα.

Στον χαιρετισμό του ο επικεφαλής της Β. Καραβάκος αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη να επιστραφούν τα παρακρατηθέντα στους Δήμους (περίπου 50 εκατ. ευρώ για τη Μεταμόρφωση) και στην περαιτέρω μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 20%. «Αν πάρουμε όσα δικαιούμαστε, δεν έχουμε ανάγκη “φιλοδωρημάτων” από την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Η παρέμβαση του Β. Καραβάκου στην εκδήλωση πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet