Β. Καραβάκος: Η δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης αύξησε τα τέλη νεκροταφείου κατά 50% – 90%
Κοινωνία

Β. Καραβάκος: Η δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης αύξησε τα τέλη νεκροταφείου κατά 50% – 90%

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης συζητήθηκαν τα τέλη του δημοτικού νεκροταφείου. Στην εισαγωγή ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, Βασίλης Καραβάκος, απάντησε στην, όπως χαρακτηρίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης, εκτός τόπου και χρόνου, απόπειρα του κ. Στράτου Σαραούδα, επικεφαλής της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, να επαναφέρει το θέμα των οικογενειακών τάφων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραβάκος τόνισε:

«Είναι προεκλογική περίοδος, πρέπει να κυκλοφορήσει και η θολούρα ότι κάποιοι είναι οι προστάτες των οικογενειακών τάφων, με συμπεριφορές του 1960. Μόνο που ο συνάδελφος κ. Σαραούδας αποκρύπτει ότι είχε ψηφίσει την πρόταση που κατέθεσε η Συμμαχία Πολιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο, για 30 ευρώ ετήσια χρέωση, χωρίς το εφάπαξ τέλος των 150 ευρώ, σε μια προσπάθεια να  κυκλοφορήσει μια μαύρη προπαγάνδα ότι κάποιοι καθαρίζουν για τους ντόπιους κ.λπ., κ.λπ.».

«Να πώς αύξησε τα τέλη στο νεκροταφείο κατά 50% – 90% η δημοτική αρχή» τονίζει η παράταξη Συμμαχία Πολιτών στην ανακοίνωσή της και ακολούθως σημειώνει:

Σε σχέση με τα τέλη και τον ισχυρισμό του κ. Καρπέτα για παραποίηση στοιχείων από τον επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Βασίλης Καραβάκος παρουσίασε τους αριθμούς:

Η Α΄ κατηγορία από 234 ευρώ έφτασε σε 400, η Β΄ από 198 σε 350 και η Γ΄ από 162 σε 300, για τους δημότες της Μεταμόρφωσης
Σε σχέση με τον ισχυρισμό της δημοτικής αρχής ότι έχουμε από τα φθηνότερα τέλη παρουσίασε της Πετρούπολης, όπου το τέλος είναι μόλις 95 ευρώ, της Νέας Σμύρνης όπου είναι αντίστοιχα 80-150 και 250 ευρώ.

Σε σχέση με τον ισχυρισμό ότι απαίτησε το 2012 η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής την εξομοίωση των τελών για δημότες και ετεροδημότες, παρουσίασε απόφαση του Δήμου Μεγάρων του 2017, όπου έχει διακριτά τέλη για δημότες και ετεροδημότες. 
Όπως προκύπτει από τη συζήτηση και τα στοιχεία, η δημοτική αρχή Καρπέτα χρησιμοποίησε την έλλειψη ενημέρωσης των πολιτών και τη μη ενασχόληση με τα συγκεκριμένα ζητήματα όσων έπρεπε το 2012 να το κάνουν για να επιβαρύνει με μεγάλα ποσά τους δημότες – κυρίως – της Μεταμόρφωσης. Με βάση αυτά τα στοιχεία ο επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, Βασίλης Καραβάκος, ζήτησε τη μείωση κατά 30%.

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση ασκεί την κριτική της και καταθέτει προτάσεις βασιζόμενη σε πραγματικά στοιχεία και αριθμούς, αποδεικνύοντας με στοιχεία το τι έχει γίνει και το τι πρέπει να γίνει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet