Β. Καραβάκος: Η μόρφωση είναι δικαίωμα – Ας το διεκδικήσουμε!
Κοινωνία

Β. Καραβάκος: Η μόρφωση είναι δικαίωμα – Ας το διεκδικήσουμε!

Μήνυμα για την έναρξη της φετινής σχολικής απευθύνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, κάνοντας ταυτόχρονα αναφορά στις ελλείψεις με τις οποίες ξεκινούν τη νέα περίοδο τα σχολεία του Δήμου.

Ειδικότερα, ο κ. Βασίλης Καραβάκος αναφέρει στο μήνυμά του:

Σήμερα, 11.09.2018, ξεκινά σε όλα τα σχολεία της χώρας μας η νέα σχολική χρονιά.

Σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα -μαθητές, γονείς, δασκάλους και καθηγητές- θέλουμε να ευχηθούμε μια γόνιμη χρονιά, γεμάτη γνώση και μόρφωση. Θέλουμε να προτρέψουμε θερμά τους μαθητές όλων των βαθμίδων να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν τη μόρφωση, αγνοώντας αντιξοότητες και δυσκολίες. Ο κόσμος της γνώσης είναι ένας συναρπαστικός κόσμος ο οποίος, αν συνδυαστεί με αξίες και αρχές, δίνει μια γεμάτη ζωή.

Στους καθηγητές, δασκάλους και νηπιαγωγούς ευχόμαστε δύναμη και αντοχή. Εκφράζουμε την εκτίμησή μας για το σημαντικό έργο που επιτελούν -όπως προκύπτει και από τα αποτελέσματα- μέσα σε αντίξοες εργασιακές συνθήκες.

Στους γονείς ευχόμαστε αντοχές, αυτές που χρειάζεται κάθε γονιός για να υποστηρίξει το παιδί του στη διαδικασία της εκπαίδευσης. Τους καλούμε να σταθούν στο πλευρό τους και συλλογικά, για να διεκδικήσουν όλα αυτά που θα κάνουν τη μαθητική ζωή καλύτερη.

Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη διαδικασία της εκπαίδευσης είναι σημαντικός. Είναι ο ρόλος του υπεύθυνου για τη σωστή λειτουργία των σχολείων, ώστε οι μαθητές να μη συναντήσουν εμπόδια υλικοτεχνικής φύσης και συνθηκών μάθησης. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δε μπορεί -κυρίως- να εύχεται. Οφείλει πρωτίστως να πράττει.

Την ώρα αυτή, τη μέρα που ανοίγουν τα σχολεία και στην πόλη μας, υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα: Στο διαδημοτικό Γυμνάσιο – 2ο Λύκειο δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες ώστε να στεγαστούν με ανεκτό τρόπο οι επιπλέον μαθητές, σε μια σειρά σχολείων -με σημαντικότερο το 7ο Δημοτικό- εκκρεμούν εργασίες, ακόμα και σε ζητήματα ασφαλείας. Στις 11 Σεπτεμβρίου αυτά τα ζητήματα έπρεπε να είναι τελειωμένα. Ελπίζουμε να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες, ώστε οι μαθητές μας να διεκδικήσουν τη μόρφωση σε συνθήκες κανονικότητας και ασφάλειας.

 Να ευχηθούμε, τέλος και να δεσμευτούμε ότι θα πράξουμε τα αναγκαία για την πιο γρήγορη έναρξη των εργασιών ανέγερσης του κτηρίου του 2ου Λυκείου, να περάσουμε σύντομα από τη φάση της προετοιμασίας στη φάση της υλοποίησης.

 Η μόρφωση είναι δικαίωμα. Ας το διεκδικήσουμε! 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet