Δήμος Μεταμόρφωσης: Καθαρισμός oικοπέδων για πρόληψη πυρκαγιών στην αντιπυρική περίοδο 2021
Κοινωνία

Δήμος Μεταμόρφωσης: Καθαρισμός oικοπέδων για πρόληψη πυρκαγιών στην αντιπυρική περίοδο 2021

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), της υπ’ αριθ. 4/2012 Πυροσβεστικής Διάταξης (ΦΕΚ 1346/τεύχος Β/25.4.12) και στο πλαίσιο λήψης προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων από εκδήλωση πυρκαγιάς, ο Δήμος Μεταμόρφωσης ενημερώνει το κοινό ότι κατά την αντιπυρική περίοδο από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου, «οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της, καθώς και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή αιτίων και τη μείωση του κινδύνου από πυρκαγιά».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων ισχύουν και εφαρμόζονται οι διοικητικές κυρώσεις του άρθρου 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση επισημαίνει ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα προβούν στις προβλεπόμενες από τον νόμο ενέργειες και κυρώσεις:

  • Επιβολή προστίμου πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο.
  • Βεβαίωση εις βάρος των ιδιοκτητών της ισόποσης σχετικής δαπάνης του Δήμου προς καθαρισμό.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet