Δήμος Μεταμόρφωσης και ΚΕΘΕΑ συνεργάζονται για την ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών
Κοινωνία

Δήμος Μεταμόρφωσης και ΚΕΘΕΑ συνεργάζονται για την ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών

Ξεκίνησαν οι διασυνδέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μεταμόρφωσης με το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) με σκοπό τη συνεργασία και την ενημέρωση όσον αφορά σε ζητήματα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης προβληματικών συμπεριφορών.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, μέσα σε αυτό το πλαίσιο στις 25 Νοεμβρίου 2021 προγραμματίστηκε ενημέρωση των εκπαιδευτικών του 1ου Ενιαίου Λυκείου Μεταμόρφωσης από εξειδικευμένη μονάδα του ΚΕΘΕΑ, με την προοπτική τη νέα χρονιά να ακολουθήσουν να προγραμματίζονται ενημερωτικές συναντήσεις όλων των μαθητών του σχολείου, ώστε να λάβουν έγκαιρη και επιστημονική ενημέρωση για τις εξαρτήσεις.

Η Κοινωνική Υπηρεσία σημειώνει ότι γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας ότι οι δυσκολίες και τα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές αυξάνονται, σε ένα περιβάλλον που αλλάζει διαρκώς, προσπαθεί να κινητοποιήσει τη σχολική κοινότητα για συνεργασία με το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑ.

Ο απώτερος σκοπός, προσθέτει, είναι η διαμόρφωση αρχών που προάγουν την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση στον χώρο του σχολείου, που δημιουργούν ένα δίχτυ προστασίας των μαθητών από τις εξαρτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 213 2012988 (αρμόδια κοινωνική λειτουργός: Σοφία Μιχαλομανωλάκη).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet