ΔΑΣ-ΟΤΑ Μεταμόρφωσης: Οι ανάγκες των εργαζομένων δεν «χωρούν» στις πολιτικές κυβέρνησης και δημοτικής αρχής
Κοινωνία

ΔΑΣ-ΟΤΑ Μεταμόρφωσης: Οι ανάγκες των εργαζομένων δεν «χωρούν» στις πολιτικές κυβέρνησης και δημοτικής αρχής

«Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει προ πολλού τις αντοχές τους, με δεκάδες διασωληνωμένους να βρίσκονται σε ράντζα, έξω από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τη κυβέρνηση, όχι μόνο να μην επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, αλλά αυτές να απολαμβάνουν παχυλές αποζημιώσεις για την ενοικίαση κρεβατιών ΜΕΘ, μόνη έγνοια της είναι να βάζει καραντίνα στον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων, ενώ η διασπορά συνεχίζεται σε χώρους δουλειάς και μέσα μαζικής μεταφοράς που δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο», όπως αναφέρει η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μεταμόρφωσης.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, τα μέλη της ΔΑΣ-ΟΤΑ σημειώνουν τα εξής:

Αυτήν την πολιτική υλοποιεί και η δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης, βάζοντας τα πάντα, ακόμα και την υγεία μας, στην πλάστιγγα κόστος-όφελος. Η μη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας λόγω Covid-19 στους χώρους εργασίας είναι ο κανόνας για να βγει η δουλειά χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος για τη δημοτική αρχή.

Η υποβάθμιση της προστασίας της υγείας μας είναι συνειδητή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών μας αρχών. Η πολιτική αυτή προϋπήρχε της πανδημίας, συνεχίζεται κατά τη διάρκειά της και θα ενταθεί και μετά τη λήξη της, γιατί στόχος της είναι η εξοικονόμηση χρημάτων για να δοθούν στους εργολάβους και στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, να χρηματοδοτήσουν την καπιταλιστική ανάπτυξη, να ξεπεράσουν, σε βάρος των αναγκών μας, την καπιταλιστική κρίση που είναι βαθιά.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet