Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση: Υπό διάλυση το δημοτικό κολυμβητήριο
Αθλητισμός

Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση: Υπό διάλυση το δημοτικό κολυμβητήριο

Για μια «κουρασμένη διοίκηση, που έχει εγκαταλείψει την περιουσία του Δήμου και τους πολίτες της Μεταμόρφωσης» κάνει λόγο η παράταξη Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση, με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Στράτο Σαραούδα.

Με αφορμή τις τοποθετήσεις του τελευταίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα σοβαρά προβλήματα στο δημοτικό κολυμβητήριο, που έχουν έχουν οδηγήσει ακόμη και σε τραυματισμούς αθλητών, στην υπολειτουργία του προγράμματος «Άθληση για όλους», αλλά και στην «εξαφάνιση» του εξοπλισμού του πρώην δημοτικού ασθενοφόρου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση:

Άκρως αποκαλυπτικός για τις νέες σοβαρές ολιγωρίες της δημοτικής αρχής Μεταμόρφωσης ήταν ο κ. Στράτος Σαραούδας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Εκεί, ο υποψήφιος δήμαρχος Μεταμόρφωσης ανέδειξε την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο δημοτικό κολυμβητήριο, λόγω της παντελούς έλλειψης συντήρησης των εγκαταστάσεών του, από την πλευρά του Δήμου, με αποτέλεσμα να έχουμε μέχρι και τραυματισμούς αθλητών.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση ανέφερε στην παρέμβασή του: «Με ενημέρωσαν ότι ακόμα ένα παιδί τραυματίστηκε από τα σπασμένα πλακάκια στο κολυμβητήριο. Αμέσως επισκέφτηκα τον χώρο προκειμένου να διαπιστώσω την ακριβή του κατάσταση. Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα πλακάκια περιμετρικά της πισίνας είναι κατεστραμμένα και ως εκ τούτου πολύ επικίνδυνα. Μάλιστα, υπήρχαν ακόμη τα αίματα από τον τραυματισμό του αθλητή. Επίσης, χαλασμένα είναι και τα φωτιστικά στην πισίνα».

Ο κ. Σαραούδας προχώρησε όμως και ένα βήμα παραπέρα στις συνέπειες από την εγκατάλειψη του κολυμβητηρίου, καθώς όπως ενημέρωσε, εκτός των τραυματισμών, υπάρχει και η εσωτερική διάβρωση των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου (υπόγειο, λεβητοστάσιο κ.ά.). Ακόμη υπογράμμισε ότι η ζημιά που θα γίνει θα είναι ανυπολόγιστη σε σχέση με αυτή που θα υπήρχε με σωστή συντήρηση. Για αυτό ζήτησε επιτακτικά προς τη διοίκηση να ξεκινήσει άμεσα την αποκατάσταση των προβλημάτων.

Συνεχίζονται οι ρουσφετολογικές τακτικές

Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτά ο Στράτος Σαραούδας και στη συνέχεια της τοποθέτησής του αποκάλυψε μία ακόμη παλαιοκομματικού τύπου τακτική της δημοτικής αρχής, από αυτές που έχουν βγάλει το κακό όνομα στην Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο επικεφαλής της Ελπίδας στον Δήμο λειτουργεί το πρόγραμμα «Άθληση για όλους», για το οποίο εργάζονται εννέα γυμναστές. Η διοίκηση όμως, με τις γνωστές τακτικές της, έχει οδηγήσει τους περισσότερους σε παραίτηση, καθώς τους ανάγκασε να εργάζονται και πρωί και απόγευμα, αντίθετα με την αρχική συμφωνία για μία βάρδια. Οι γυμναστές με αυτό το ωράριο είναι αναγκασμένοι να πηγαινοέρχονται τέσσερις φορές την ημέρα και παράλληλα δεν μπορούν να έχουν άλλη απασχόληση και όλα αυτά για έξι ευρώ.

Ο κ. Σαραούδας κάλεσε τη διοίκηση και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, που κρύβεται πίσω από αυτές τις παλαιολιθικές πρακτικές, να σταματήσουν να λειτουργούν με μόνο γνώμονα τις ψήφους και να ενδιαφερθούν για το καλό των πολιτών. «Όλων των πολιτών», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Σαραούδας και συμπλήρωσε: «Για ποιον λόγο υπολειτουργεί ένα πρόγραμμα που το θέλουν οι πολίτες, επειδή διώχνετε τους γυμναστές με την τακτική σας;».

Τέλος ο Στράτος Σαραούδας αναφέρθηκε και στο μόνιμο πρόβλημα με τους ναυαγοσώστες στο κολυμβητήριο, ζητώντας από τη διοίκηση να το αντιμετωπίσει.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαδόπουλος επιχείρησε να δώσει κάποια πειστική απάντηση αλλά, ως συνήθως, μίλησε εντελώς θεωρητικά, χωρίς να μπει στην ουσία της καταγγελίας του κ. Σαραούδα. Τελικά, χρειάστηκε η παρέμβαση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος με την απάντησή του επιβεβαίωσε τα όσα αποκάλυψε ο Στράτος Σαραούδας.

Πού βρίσκεται ο εξοπλισμός του ασθενοφόρου του Δήμου

Πρέπει να αναφέρουμε ότι το καίριο ερώτημα για το πού βρίσκεται ο φορητός απινιδωτής και ο εξοπλισμός του πρώην δημοτικού ασθενοφόρου της Μεταμόρφωσης έθεσε προς τη διοίκηση ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Λουσίδης, καθώς όπως είπε ο Δήμος θα πρέπει να είναι ενήμερος σχετικά. Ούτε και για αυτό το τόσο συγκεκριμένο θέμα η διοίκηση είχε κάποια ξεκάθαρη απάντηση να δώσει στον κ. Λουσίδη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet