Επέκταση λειτουργίας Γραμμής Δημότη Δήμου Μεταμόρφωσης
Κοινωνία

Επέκταση λειτουργίας Γραμμής Δημότη Δήμου Μεταμόρφωσης

Επεκτείνεται η λειτουργία της Γραμμής Δημότη του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής.

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης έθεσε σε λειτουργία τη Γραμμή του Δημότη το 2013. Πρόκειται για την τετραψήφια τηλεφωνική γραμμή, με αριθμό 1509, στην οποία μπορεί να απευθύνεται κάθε δημότης, κάτοικος ή ενδιαφερόμενος, για να ενημερώσει για οποιοδήποτε πρόβλημα τρέχουσας αρμοδιότητας του Δήμου, να διατυπώσει αίτημα επίλυσής του ή και να εκφράσει σχετικό παράπονο. Εντελώς ενδεικτικά τα προβλήματα που επιδιώκεται να αντιμετωπιστούν μέσω της «Γραμμής του Δημότη» αφορούν το οδικό δίκτυο (π.χ. λακκούβες), τον δημοτικό φωτισμό (π.χ. λάμπες), τα πεζοδρόμια, την καθαριότητα, την οδοσήμανση, το πράσινο κ.ά.

Ο τρόπος λειτουργίας της Γραμμής Δημότη έχει ως εξής:

Ο ενδιαφερόμενος τηλεφωνεί στον αριθμό 1509 (χωρίς χρέωση από σταθερό), αναφέρει τα στοιχεία του και το πρόβλημα που επιθυμεί να αντιμετωπιστεί. Η υπηρεσία καταχωρεί τα στοιχεία και τα διαβιβάζει στις αρμόδιες για την επίλυση υπηρεσίες. Παρακολουθεί την πορεία και ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο για την εξέλιξή του θέματος που έθεσε, τις ενέργειες του Δήμου, τις τυχόν δυσκολίες ή την αδυναμία επίλυσής του.

Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος ενημερώνεται για τα προβλήματα που ανακύπτουν και μπορεί να ενεργεί συντονισμένα για την επίλυσή τους.

Παράλληλα, ο πολίτης συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη λειτουργία του Δήμου και ενημερώνεται υπεύθυνα και έτσι ενδυναμώνονται η συνεργασία και η σχέση εμπιστοσύνης Δήμου – πολιτών.

Η μέχρι τώρα λειτουργία της Γραμμής του Δημότη είναι, όπως ενημερώνει ο Δήμος Μεταμόρφωσης, ικανοποιητική, εμφανίζει αυξητικές τάσεις και βοήθησε στην ταχύτερη και καλύτερη επίλυση πολλών προβλημάτων.

Ως εκ των ανωτέρω, και λόγω της πολύ θετικής εμπειρίας από τη μέχρι τώρα λειτουργία της Γραμμής του Δημότη και η εκτίμηση ότι μπορεί να αποδώσει ακόμα περισσότερα, οδήγησε τη διοίκηση του Δήμου στην επέκταση του ωραρίου και των ημερών λειτουργίας της.

Μέχρι τώρα λειτουργούσε μόνο πρωινές ώρες, στη διάρκεια λειτουργίας των υπηρεσιών και μόνο τις εργάσιμες μέρες.

Από εδώ και στο εξής η Γραμμή του Δημότη θα λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται σε όλους η δυνατότητα να επικοινωνήσουν άνετα με τον Δήμο, όλες τις ώρες της ημέρας και τα Σαββατοκύριακα.

Ως εκ τούτου, οι πολίτες μπορούν να καλούν δωρεάν στον τετραψήφιο αριθμό 1509 την ώρα και την ημέρα που διευκολύνονται για να ενημερώσουν για ενδεχόμενα προβλήματα.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος Μεταμόρφωσης, είναι πολύ σημαντικό όλες οι πληροφορίες, αιτήματα, υποδείξεις, επισημάνσεις και παράπονα για τα τρέχοντα προβλήματα που εμφανίζονται, να συγκεντρώνονται από τη Γραμμή του Δημότη και να κατευθύνονται συντονισμένα και ελεγχόμενα στις αρμόδιες υπηρεσίες αντί να απευθύνονται σε επιμέρους υπηρεσίες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet