Επί ποδός ο Δήμος Μεταμόρφωσης εν μέσω κακοκαιρίας
Κοινωνία

Επί ποδός ο Δήμος Μεταμόρφωσης εν μέσω κακοκαιρίας

Επί ποδός βρίσκεται ο Δήμος Μεταμόρφωσης και η αρμόδια διεύθυνση Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, λόγω της αυξανόμενης έντασης της κακοκαιρίας, όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δρόμοι καθαρίζονται και ρίχνεται αλάτι, ενώ υπάρχει ανταπόκριση στις κλήσεις κατοίκων. Για αυτόν τον λόγο παρακαλούνται οι κάτοικοι της Μεταμόρφωσης να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, μέχρι τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας (π.χ. αντιολισθητικές αλυσίδες) τα οποία αναγράφονται στους συνδέσμους (links) που ακολουθούν.

Η διοίκηση του Δήμου υπενθυμίζει στο κοινό ότι διατίθεται μέχρι και την Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου, ανοιχτός θερμαινόμενος χώρος στο Α’ ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης (Βάρναλη 34), όπου τηρούνται όλες οι προληπτικές οδηγίες που ορίζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Παράλληλα, στην έδρα της διεύθυνσης Καθαριότητας και Περιβάλλοντος (Δεληγιάννη 28, τηλ.: 210 2812081) μπορούν οι πολίτες να προμηθεύονται αλάτι για τις ανάγκες τους (ώρες 7:00 το πρωί έως 17:00).

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης και η διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου για τυχόν πρόσθετες δράσεις, όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Μεταμόρφωσης ενημερώνει τους πολίτες ότι μπορούν να καλούν στο «100» – Αστυνομία, «199» – Πυροσβεστικό Σώμα, «166» – ΕΚΑΒ ή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Μεταμόρφωσης, Στέλιο Σαριδάκη, (69 56336390).

Επιπροσθέτως, ο Δήμος Μεταμόρφωσης ενημερώνει τους κατοίκους ότι, λόγω της υπερβολικής χιονόπτωσης, έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος χιονιού πάνω στα δέντρα της περιοχής, με αποτέλεσμα να γίνονται αρκετές αποκολλήσεις (σπάσιμο) κλαδιών.

Η διοίκηση καλεί τους κατοίκους να αποφεύγουν τις διελεύσεις κάτω από τα υπερφορτωμένα με χιόνι δέντρα. Συνεργεία του Δήμου επιχειρούν, ώστε να εξομαλύνεται η κατάσταση όπου είναι εφικτό, λόγω της αντιξοότητας των συνθηκών.

«Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε μόνοι. Προσέχουμε και παραμένουμε ασφαλείς. Οι δρόμοι είναι ιδιαίτερα ολισθηροί…» το μήνυμα της διοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet