Η πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για τα δημοτικά τέλη στη Μεταμόρφωση
Κοινωνία

Η πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για τα δημοτικά τέλη στη Μεταμόρφωση

Την πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών για τα τέλη και τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Μεταμόρφωση παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της, Βασίλης Καραβάκος.

Τα βασικά σημεία της είναι τα εξής:

1. Αν περιοριστούμε στη μείωση των τελών (χωρίς να αλλάξουμε τον τρόπο διαχείρισης) η μείωση πρέπει να είναι: 40% συνολικά, αφού τα τέλη είναι πλεονασματικά κατά το ποσοστό αυτό επιμεριζόμενα: Κατοικίες 0,80 από 1,21 – Μικρά μαγαζιά επαγγελματίες 1,20 από (μεσοσταθμικό) 3 – Μεγάλες επιχειρήσεις 8 από 6,05.

2. Πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα στη διαλογή στην πηγή, ώστε να περιοριστεί το υπόλειμμα στους 5.000 τόνους (από τους 13.000).

3. Η δημοτική αρχή ακολουθεί τη διοίκηση Πατούλη, προσδένεται και εφαρμόζει πιστά όλες τις κατευθύνσεις της. Δεν υπάρχει πουθενά στη διεκδίκηση στην οποία πρωτοστατούν ακόμα και συντηρητικοί δήμαρχοι, όπως ο κ. Κωνσταντέλλος.

4. Δεν έχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο, είναι απροετοίμαστη για 2η χρονιά.

5. Αν δεν ενεργήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, σε μικρό χρονικό διάστημα, μόλις εφαρμοστεί η καύση, θα δούμε δημοτικά τέλη πολύ ακριβά. Ενδεικτικά: Ένα σπίτι 100τ.μ. σήμερα πληρώνει 140 ευρώ/ετησίως και θα φτάσει στα 400 ευρώ/ετησίως.

6. Η συζήτηση περί μιας, κάποιας μείωσης των τελών, στο πλαίσιο ενός τακτικισμού, ουσιαστικά αποδέχεται τη μη ισοσκέλιση των τελών και την κρυφή υπερφορολόγηση των πολιτών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet