Κατάθεση στεφάνου και επιμνημόσυνη δέηση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον Δήμο Μεταμόρφωσης
Κοινωνία

Κατάθεση στεφάνου και επιμνημόσυνη δέηση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον Δήμο Μεταμόρφωσης

O δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, παρέστη σήμερα (14/9) στην επιμνημόσυνη δέηση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και στην κατάθεση στεφάνου που ακολούθησε.

Στη εκδήλωση ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι, Γιάννης Μπάλτας, Στέλιος Σαριδάκης, Νίκος Ζυγούνας, Δήμητρα Σκοπελίτη και Πάνος Λουσίδης, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Χριστίνα Αντωνοπούλου, ο επικεφαλής της Πολιτείας Πολιτών, Σάββας Νάνος, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας «Συπαλητός», της Ένωσης Κρητών Μεταμόρφωσης «Η Μεγαλόνησος», του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Μεταμόρφωσης «Ο Πύρρος», της Ένωσης Ρουμελιωτών Μεταμόρφωσης «Κοσμάς Αιτωλός», καθώς και της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Σαραούδας δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ανταποκρινόμενοι στο ιστορικό και εθνικό κάλεσμα της σημερινής ημέρας. Ημέρας εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, γνωστής και ως Μικρασιατική Καταστροφή.

»Αυτήν την εποχή, με τους καταιγιστικούς ρυθμούς ζωής και τα αποπροσανατολιστικά πρότυπα, η ιστορική γνώση και προπαντός η μνήμη για τους ήρωες και τα θύματα των χαμένων πατρίδων είναι πιο σημαντικά από ποτέ.

»Για να θυμόμαστε ποιοι είμαστε και να ερμηνεύουμε σωστά το που πάμε. Ιδιαίτερα σήμερα.

»Γιατί κακά τα ψέματα, λίγοι είναι οι θεμέλιοι λίθοι της συνεκτικότητας της κοινωνίας μας. Της ταυτότητάς μας.

»Και μεταξύ άλλων η ιστορική μνήμη, η παράδοση και φυσικά η εκκλησία μας, όπου σήμερα γιορτάζουμε την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού.

»Για αυτό, λοιπόν, οφείλουμε τέτοιες ημέρες να βάζουμε στην άκρη το εγώ και την πολιτική και να προτάσσουμε την πατρίδα μας και το εμείς. Να αποτίνουμε τον αρμόζοντα φόρο τιμής. Να θυμόμαστε.

»Χρόνια πολλά, λοιπόν, για την εορτή του Τιμίου Σταυρού και ας είναι αιωνία η μνήμη των θυμάτων προγόνων μας κατά τη Γενοκτονία της Μικράς Ασίας. Δεν ξεχνάμε!».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet