ΛΑ.ΣΥ. Μεταμόρφωσης: Τι δεν είδαμε στην επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στο 1ο Δημοτικό
Κοινωνία

ΛΑ.ΣΥ. Μεταμόρφωσης: Τι δεν είδαμε στην επίσκεψη της υπουργού Παιδείας στο 1ο Δημοτικό

Με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, η Λαϊκή Συσπείρωση Μεταμόρφωσης εξέδωσε ανακοίνωση για όλα εκείνα που, όπως αναφέρει, «δεν απαντήθηκαν» ή, εάν θέλετε καλύτερα, «προσπεράσθηκαν», από το ΥΠΑΙΘ και τη δημοτική αρχή.

Ειδικότερα, η δημοτική παράταξη αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Άνοιξαν τα σχολεία μετά από δύο μήνες περίπου αναστολής και συνθήκες εγκλεισμού. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας είχαν όλο το χρόνο στη διάθεσή τους, όχι μόνο το τελευταίο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, αλλά και τους 10 μήνες που βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία, ώστε να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα, να δημιουργήσουν όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία.

Δυστυχώς, τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε, καμία από τις συγκεκριμένες διεκδικήσεις που έχουν διατυπωθεί από τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές δεν ικανοποιήθηκε.

Αντί για αυτά τι είδαμε στη Μεταμόρφωση στην επίσκεψη της υπουργού Παιδείας:

Με θράσος να χρησιμοποιούν ως ντεκόρ τους μικρούς μαθητές, που τους συγκέντρωσαν στο διάδρομο και στις αίθουσες για να φωτογραφηθούν μαζί με την υπουργό Παιδείας, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τον δήμαρχο και τους «παρατρεχάμενους», οι οποίοι έτρεξαν για να συμπληρώσουν «το κάδρο» με τα «επικοινωνιακά» παιχνίδια της κυβέρνησης.

Αποτελεί κοροϊδία και πρόκληση απέναντι στους μαθητές και στους γονείς οι ισχυρισμοί ότι εξασφαλίστηκε το ασφαλές άνοιγμα των δημοτικών και νηπιαγωγείων με το διαφορετικό πρόγραμμα εισόδου-εξόδου και τα ανοιχτά παράθυρα, τη στιγμή που δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο.

Προκαλεί οργή να περιφέρονται στην πόλη μας, που οι οικογένειες έχουν φορτωθεί εκτός από τα βάρη της ανεργίας, των χρεών, της αβεβαιότητας, της απληρωσιάς τον φόβο και την αγωνία για τη μόρφωση και την υγεία των παιδιών τους.

Δεν είδαμε όμως τα υπόλοιπα σχολεία που έχουν 25 μαθητές στις τάξεις τους και αναγκαστικά θα κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα μέσα στον χειμώνα. Ούτε μας είπαν τίποτα για τις καθαρίστριες που δεν εμφανίστηκαν σήμερα γιατί έληξε η σύμβασή τους. Δεν ακούσαμε καμία ανακοίνωση για Covid τεστ στον Δήμο μας. Ξεχάσαμε ότι περισσότερα από 70 παιδιά δε συμμετείχαν στην τηλεκπαίδευση και αρκετά τους «βγήκαν» τα μάτια μπροστά σε ένα κινητό. Δεν μας είπαν (υπουργείο και δημοτική αρχή) τι θα γίνει τις βροχερές μέρες στο διάλειμμα και που θα προαυλίζονται οι μαθητές χωρίς υπόστεγα.

Εάν αυτό δεν είναι κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία, τότε τι είναι;

Καταγγέλλουμε τη στάση του δημάρχου και της δημοτικής αρχής, που την προηγούμενη εβδομάδα δεν μπήκε ούτε στον κόπο να απαντήσει στο αίτημα της Λαϊκή Συσπείρωσης Μεταμόρφωσης για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Είναι εξίσου υπεύθυνος με την κυβέρνηση, της οποίας η πολιτική είναι αυτή που κλείνει τα σχολεία:

  • Επειδή δεν ικανοποιούνται ούτε στο ελάχιστο οι βασικές προϋποθέσεις, που θέτουν οι υγειονομικοί σε συνθήκες εξέλιξης του δεύτερου κύματος της πανδημίας και ενόψει του τρίτου.
  • Δεν ικανοποιούνται ούτε τα αιτήματα των εκπαιδευτικών που είναι αραίωση των μαθητών σε 15μελή τμήματα, με αξιοποίηση όλων των υποδομών, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις τάξεις.
  • Παράλληλα πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού (διδακτικού και καθαριότητας) για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.
  • Συχνά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε επίπεδο σχολικών μονάδων, ώστε να υπάρχει άμεση και στοχευμένη αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων.

Καλούμε τον λαό της Μεταμόρφωσης να δώσουμε μαζί τη μάχη, ώστε να μην πάει χαμένη άλλη μια χρονιά, να προστατεύσουμε την υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα όλα τα σχολεία να είναι ανοιχτά με υγιεινή και ασφάλεια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet