Μέτρα πρόληψης και προστασίας για την αντιμετώπιση των κουνουπιών από τον Δήμο Μεταμόρφωσης
Κοινωνία

Μέτρα πρόληψης και προστασίας για την αντιμετώπιση των κουνουπιών από τον Δήμο Μεταμόρφωσης

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης κοινοποιεί οδηγίες προς τους πολίτες ώστε να λάβουν μέτρα πρόληψης και προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τα κουνούπια.

Ειδικότερα, επειδή κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, αναπτύσσονται ραγδαία οι πληθυσμοί των κουνουπιών, η αρμόδια δημοτική υπηρεσία, απευθυνόμενη προς τους πολίτες, του συμβουλεύει:

  1. Να μην διατηρείτε ακάλυπτα δοχεία με νερό και να απομακρύνετε το στάσιμο νερό από αντικείμενα όπως βαρέλια, κουβάδες, ανθοδοχεία (π.χ. νεκροταφεία), πιατάκια στις γλάστρες, υδρορροές, παλιά λάστιχα, κ.λπ.
  2. Να φροντίζετε για την υγειονομική προστασία των ιδιωτικών δεξαμενών συγκέντρωσης νερού, τοποθετώντας κατάλληλα πλέγματα (σίτες).
  3. Να ελέγχετε τους χώρους γύρω από τα σπίτια (αυλές, κήποι, κ.λπ.), ότι έχουν αποψιλωθεί από τη χαμηλή βλάστηση (φυτά, θάμνοι), ώστε να μην υπάρχουν δοχεία και κοιλότητες στο έδαφος, που μπορεί να αποτελέσουν εστία συγκέντρωσης στάσιμων νερών.
  4. Να ποτίζετε με τέτοιον τρόπο ώστε να μην δημιουργούνται στάσιμα ύδατα, καθότι ακόμα και το έδαφος, που παραμένει για μεγάλα διαστήματα υγρό, μπορεί να αποτελέσει σημείο εναπόθεσης αυγών των κουνουπιών.
  5. Να φροντίζετε για τη συνεχή ανανέωση και χλωρίωση του νερού σε κολυμβητική δεξαμενή ή και διακοσμητικά συντριβάνια που διατηρείτε. Σε περίπτωση που αυτά δεν χρησιμοποιούνται, να εκκενώνονται.
  6. Να μη ρίπτονται ακάθαρτα νερά και απορρίμματα ανεξέλεγκτα.
  7. Τα πάσης φύσεως ακάθαρτα νερά να οδηγούνται στο δίκτυο ακαθάρτων, όπου υπάρχει ή σε στεγανό βόθρο.
  8. Τα καπάκια των φρεατίων (βόθρων, κ.λ.π.) να είναι ερμητικά κλειστά.
  9. Να μη διοχετεύονται ακάθαρτα νερά μέσω αγωγών στο ρείθρο του δρόμου.
  10. Να τοποθετείτε αντικουνουπικά πλέγματα στα ανοίγματα των κτηριακών σας εγκαταστάσεων (πόρτες, παράθυρα, φεγγίτες, αεραγωγούς, κ.λπ.).
  11. Να χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοκτόνα – εντομοαπωθητικά περιβάλλοντος.
  12. Να χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, στο δέρμα και επάνω από τα ρούχα.

Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου σημειώνει ότι είναι στη διάθεσή των δημοτών για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet