Μεταμόρφωση: Εκδήλωση και προβολή ταινίας στις 7/5 για την Ημέρα της Ευρώπης
Κοινωνία

Μεταμόρφωση: Εκδήλωση και προβολή ταινίας στις 7/5 για την Ημέρα της Ευρώπης

Η συνεργασία του Τμήματος Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης με την Παιδαγωγική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου’» Parea EPAS 1LykMetam και το 1ο ΓΕ.Λ. Μεταμόρφωσης συνεχίζεται με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση του προσεχούς Σαββάτου (7/5), στις 19:00, στο συνεδριακό κέντρο.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ότι με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης και τον θεσμό των Ευρωπαϊκών Βραβείων LUX θα πραγματοποιηθεί προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας (υποψήφια για ‘Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας, για BAFTA Σκηνοθεσίας και Ξενόγλωσσης Ταινίας, Βραβείο Κοινού και Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Les Arcs, Βραβείο Κοινού στο Ρότερνταμ, Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας στα Independent Spirit Awards, και πολλών ακόμα.) «QUO VADIS, AIDA?» της Τζασμίλα Ζμπάνιτς, μίας καθηλωτικής κινηματογραφικής αποτύπωσης της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, μιας εκπληκτικής γυναικείας ερμηνείας από τη διακεκριμένη Σέρβα ηθοποιό Γιάσνα Τζούρισιτς.

Την ταινία, που είναι υποψήφια και για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX θα προλογίσει ο Γιάννης Γιαννετάκης, Lux Audience Award Ambassador.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής.

Μάλιστα, η δημοτική αρχή σημειώνει: «Τονίζουμε πως αποτελλούν ιδιαίτερη χαρά για εμάς όλες οι συνεργασίες με τα σχολειά της περιοχής και πως όλοι στο Τμήμα Πολιτισμού, είμαστε πάντοτε ανοιχτοί να ακούσουμε φρέσκες ιδεές, να συνδιαμορφώσουμε νέες προτάσεις, να συμπράξουμε με τις καλλιτεχνικές μας δομές με την σχολική κοινότητα και να διαθέσουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας, στηρίζοντας τις καλλιτεχνικές ανησυχίες των νέων των σχολειών μας.

Σε αυτό το πλαίσιο θα ακολουθήσει το προσεχές διάστημα και η παρουσίαση της ‘’ΕΛΕΝΗΣ’’ του Ευριπίδη, σε μορφή θεατρικού αναλογίου, μιας νέας συνεργασίας των Μουσικών Συνόλων του Δήμου με το Πρώτο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης – 1ο Γυμνάσιο ΜΕΤ/ΣΗΣ και φυσικά πολλά ακόμα προγράμματα και δράσεις για τη Θερινή Καλλιτεχνική Περίοδο. Ανακοινώσεις σύντομα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet