Μεταμόρφωση: Καθήλωσε το κοινό ο Δημήτρης Σούρας στην εκδήλωση για τη βία
Κοινωνία

Μεταμόρφωση: Καθήλωσε το κοινό ο Δημήτρης Σούρας στην εκδήλωση για τη βία

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τη βία και τα αίτιά της (σχολικός εκφοβισμός, ενδο-έξω σχολική βία, ενδοοικογενειακή βία, ακραίες συμπεριφορές λόγω εθισμού στην χρήση υπολογιστών κ.λπ.), με βασικό ομιλητή τον γνωστό ψυχίατρο και ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Σούρα, που διοργάνωσε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου ο Δήμος Μεταμόρφωσης, το Τοπικό Συμβούλιο Πρόληψης Παραβατικότητας και η Κοινωφελής Επιχείρηση, με τη συμμετοχή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών των Σχολείων της πόλης.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ο καταξιωμένος ψυχίατρος – ψυχολόγος κυριολεκτικά καθήλωσε το κοινό, το οποίο από νωρίς γέμισε το Συνεδριακό Κέντρο, αναφερόμενος -μέσα από πραγματικές ιστορίες- σε όλες τις μορφές βίας και τους παράγοντες που οδηγούν ένα παιδί να γίνει θύτης ή θύμα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σούρας, για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας που υπάρχουν πλέον στα σχολεία δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τους όρους «σχολικό εκφοβισμό» και «bullying», αλλά τη λέξη «βία», η οποία γεννιέται -πρώτα από όλα- μέσα στο ίδιο το σπίτι, καθώς «πίσω από τη βίαιη συμπεριφορά ενός παιδιού κρύβεται πάντα ο γονιός», εκτός φυσικά αν υπάρχουν παθολογικά αίτια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet