Ομιλία για τη διαχείριση του άγχους πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης
Κοινωνία

Ομιλία για τη διαχείριση του άγχους πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης

Ομιλία με θέμα «Άγχος στην εφηβεία: πώς μπορούμε να το κάνουμε σύμμαχό μας. Απορίες πριν τις εξετάσεις» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 σε συνδιοργάνωση του 1ου ΓΕΛ Μεταμόρφωσης και του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ν. Ιωνίας.

Ομιλήτριες ήταν η κοινωνική λειτουργός – ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικό στέλεχος Πρόληψης του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» του Δήμου Κηφισιάς, Βασιλική Αλεξάκη, και η υπεύθυνη του ΚΕΣΥΠ Ν. Ιωνίας, Ανθή Φουντουκά.

Στην ομιλία συμμετείχαν 170 μαθητέςτης της Γ΄ τάξης Λυκείου και 20 εκπαιδευτικοί. Η κ. Α. Φουντουκά αναφέρθηκε στους έξυπνους τρόπους συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου των μαθητών για τις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, ενθάρρυνε τους μαθητές να αξιοποιούν τις δωρεάν  διαδικτυακές πλατφόρμες για τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, όπως είναι του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ). Σε αυτή την πύλη οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα μέσα από τη συμπλήρωση σταθμισμένων διεθνώς τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού να γνωρίσουν λίγο περισσότερο τον εαυτό τους και τα επιτεύγματά τους.

Στη συνέχεια η κ. Β. Αλεξάκη αναφέρθηκε στους ατομικούς και οικογενειακούς παράγοντες που επιδρούν στην ανάπτυξη του άγχους στην εφηβεία, καθώς και στις μεθόδους διαχείρισης του άγχους που χρησιμοποιούμε για να χαλαρώσουμε και να επαναφέρουμε σε «ισορροπία» τον οργανισμό μας.

Επισημάνθηκε η ανάγκη για:

  • τακτική άσκηση,
  • σωστή διατροφή,
  • ποιοτικό ύπνο,
  • διατήρηση της ρουτίνας,
  • διαφραγματικές αναπνοές,
  • προοδευτική μυϊκή χαλάρωση και
  • καθοδηγούμενο οραματισμό.

Επιπλέον, αναλύθηκε στους μαθητές ο μνημονικός κανόνας της SMART ανάλυσης για την επίτευξη των στόχων μας, που προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων της αγγλικής γλώσσας Specific, Measurable, Achievable, Realistic, Time-bound. Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι οι στόχοι μας για να μας αγχώνουν λιγότερο χρειάζεται να είναι: Συγκεκριμένοι, Μετρήσιμοι, Πραγματοποιήσιμοι, Ρεαλιστικοί και  Χρονικά Περιορισμένοι.

Αναφορικά με το Κέντρο Πρόληψης «Προνόη» και τις δράσεις του, οι ενδιαφερόμενοιμπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο (Δήλου 10, 14562, Κηφισιά, τηλ. 210 8082673) εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 14:00 και ηλεκτρονικά στο e-mail: [email protected].

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet