Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης βράβευσε τον διασώστη Μάκη Τσαμαλή
Κοινωνία

Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης βράβευσε τον διασώστη Μάκη Τσαμαλή

Τον δημότη Μεταμόρφωσης Μάκη Τσαμαλή, ο οποίος έλαβε εθελοντικά μέρος στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που διοργάνωσε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης μετά τους καταστροφικούς σεισμούς στην Τουρκία, βράβευσε ο δήμαρχος Στράτος Σαραούδας.

Ο Μάκης Τσαμαλής, μαζί με δεκάδες άλλους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από όλη την Ελλάδα, με σκύλο έρευνας και διάσωσης και εξειδικευμένο εξοπλισμό, έλαβαν μέρος στις επιχειρήσεις στις πληγείσες από τον καταστροφικό σεισμό περιοχές της Τουρκίας. Επιχείρησαν επί μία εβδομάδα σε δεκάδες κτήρια στην περιοχή Αντιγιαμάν της Νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Στη συνάντησή του με τον δήμαρχο ο διασώστης περιέγραψε τις στιγμές που έζησε κατά την παραμονή του στις σεισμόπληκτες περιοχές και τον ενημέρωσε για το έργο και τη δράση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής. Ο κ. Σαραούδας, από την πλευρά του, τον συνεχάρη για την ανιδιοτελή προσφορά του, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Σε κάθε δυστύχημα αναδεικνύονται συνάνθρωποι και συμπολίτες μας που κάνουν τη διαφορά. Που σώζουν ανθρώπινες ζωές. Ένας από αυτούς είναι και ο συνδημότης μας Μάκης Τσαμαλής, ο οποίος, μαζί με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, συνδράμουν σε κάθε προσπάθεια διάσωσης, με αναγνωρισμένη μάλιστα προσφορά, όπως συνέβη πρόσφατα στον σεισμό στην Τουρκία. Ένας ικανός διασώστης και φίλος με τον οποίο είχα μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνάντηση, όπου συμφωνήσαμε να ετοιμάσουμε δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης στη Μεταμόρφωση. Ευχαριστούμε, Μάκη. Και ένα μεγάλο μπράβο στην οικογένειά σου που βρίσκεται δίπλα σου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet