Ο Στρ. Σαραούδας «παρέλαβε» τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης
Κοινωνία

Ο Στρ. Σαραούδας «παρέλαβε» τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου Μεταμόρφωσης

Τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, Στράτο Σαραούδα, επισκέφθηκε ο σπουδαστής του τμήματος Πληροφορικής Νικόλαος Μαρουλής, ως εκπρόσωπος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του Δήμου και παραδίδοντας τον κώδικα και τους τους κωδικούς διαχείρισής της.

Η διοίκηση του Δήμου σημειώνει ότι για την κατασκευή της νέας ιστοσελίδας δεν έχει χρησιμοποιηθεί κάποια έτοιμη πλατφόρμα διαχείρισης (CMS). Έχει κατασκευαστεί εξ’ ολοκλήρου με γραφή κώδικα.

Συνοδεύτηκε, μάλιστα, από την κατασκευή ειδικού εργαλείου διαχείρισης (CMS) το οποίο, επίσης, αποτελεί ιδιοκτησία του Οργανισμού. Έχουν αξιοποιηθεί όλες οι διατιθέμενες σύγχρονες τεχνικές και η σχεδίαση έχει ως σκοπό την εξυπηρέτηση των δημοτών με αμεσότητα, διατηρώντας την ευχρηστία σε υψηλά επίπεδα, επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Ο κ. Σαραούδας δήλωσε σχετικά:

Ευχαριστώ την καθηγήτρια Νάνσυ Αλωνιστιώτη και την ομάδα του ΕΚΠΑ για την ευγενική τους προσφορά. Για την κατασκευή της νέας δημοτικής διαδικτυακής πύλης.

Η σύναψη συμφώνου συνεργασίας με το τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τον Δήμο μας. Μια συνεργασία η οποία συνεχίζεται και σε άλλους κρίσιμους τομείς, όπως τη χρήση τεχνολογικών καινοτομιών. Έργα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν -και θα βοηθήσουν- τον Δήμο μας να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου προς τους δημότες του. 

Η ολοκλήρωση αυτής της πολύ όμορφης δουλειάς, δείχνει αυτό που μπορούν να προφέρουν τα δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Δείχνουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και κατάρτισης των φοιτητών και αποδεικνύουν πόσο μπορεί να ωφεληθεί η κοινωνία από την εμπλοκή των ελληνικών πανεπιστημίων στη λειτουργία του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Εύχομαι στην ομάδα των φοιτητών που ασχολήθηκε με το έργο, να έχουν καλή πρόοδο, να εργαστούν με τον ίδιο ζήλο και μετά την αποφοίτησή τους και πάνω από όλα να αξιοποιηθούν από εταιρείες τεχνολογίας της πατρίδας μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet