Πάνω από 70 άτομα υποβλήθηκαν σε δωρεάν έλεγχο για την οστεοπόρωση  στον Δήμο Μεταμόρφωσης
Κοινωνία

Πάνω από 70 άτομα υποβλήθηκαν σε δωρεάν έλεγχο για την οστεοπόρωση στον Δήμο Μεταμόρφωσης

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα, διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία, καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 4 Οκτωβρίου 2021, στο A’ KAΠΗ Μετ/σης (Κ. Βάρναλη 34), πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 70 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από την ενδοκρινολόγο Σοφία Βλάχου. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Η Μέμη Τσεκούρα, πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», μετέφερε τηλεφωνικώς τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας: «Στην 20ετή δράση του Συλλόγου έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και με τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες μας τις υπηρεσίες μας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του Συλλόγου μας και να επωφεληθείτε από αυτή, καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Εν μέσω των δύσκολων συγκυριών που αντιμετωπίζουμε είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ότι οι δημότες συμμετέχουν σε δράσεις που προάγουν τον προσυμπτωματικό έλεγχο. Ως Δίκτυο σκοπός μας είναι να μην στερείται κανένας συμπολίτης μας το δικαίωμα της προληπτικής εξέτασης, διοργανώνοντας παρόμοιες δράσεις σε συνεργασία με τον Σύλλογο “Πεταλούδα”».

Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, ανέφερε, από την πλευρά του: «Η δράση αυτή εντάσσεται σε μία προσπάθεια του Δήμου να ανταποκριθεί στις δύσκολες υγειονομικές συνθήκες που βιώνουμε, οργανώνοντας δράσεις προαγωγής δημόσιας υγείας για ευαίσθητες πληθυσμιακά ομάδες. Φέτος, η δράση έχει ενταχθεί στην 1η εβδομάδα προαγωγής υγείας για την Τρίτη Ηλικία, που γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των Ηλικιωμένων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet