Πλημμύρισε από κόσμο και μουσική η Μεταμόρφωση το διήμερο 6 και 7 Αυγούστου
Κοινωνία

Πλημμύρισε από κόσμο και μουσική η Μεταμόρφωση το διήμερο 6 και 7 Αυγούστου

Ηχηρό και δυναμικό «παρών» έδωσαν χιλιάδες πολίτες στις φετινές εκδηλώσεις του Δήμου για τον εορτασμό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή. Το διήμερο μουσικό πρόγραμμα αποτέλεσε το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός του φετινού καλοκαιριού, επιστρέφοντας μετά από δύο χρόνια, δυνατότερο, πολυπληθέστερο και πιο φωτεινό από ποτέ.

Το βράδυ της Παρασκευής 6 Αυγούστου οι κεντρικοί δρόμοι απέκτησαν ζωή και χρώμα από τους πολυάριθμους επισκέπτες που κατέκλυσαν την πόλη, την ώρα που η πλατεία Δημαρχείου πλημμύρισε από τους ήχους καλού λαϊκού και μικρασιατικού τραγουδιού, με την χαρισματική Γλυκερία να ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια και να γνωρίζει την αποθέωση του κόσμου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και το Σάββατο 7 Αυγούστου. Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» τόσο στον θρησκευτικό εορτασμό, με τον Όρθρο, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τον Μεθεόρτιο Εσπερινό και τη Λιτάνευση της εικόνας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, όσο και στη συναυλία που ακολούθησε με την Πέγκυ Ζήνα και τον Χρήστο Νικολόπουλο.

Οι δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες, παρουσίασαν μία μουσική παράσταση με δυνατές στιγμές από την προσωπική τους πορεία και διατήρησαν το κέφι στα ύψη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

«Οι εκδηλώσεις δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τους αφανείς ήρωες της καθημερινότητάς μας, οι οποίοι με το άγρυπνο βλέμμα και τη διαρκή επαγρύπνηση τους συνέδραμαν ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά κατά τη διάρκεια του διημέρου. Ο λόγος για τους εργαζόμενους σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως στη Τεχνική Υπηρεσία, που ήταν εκεί σε όλο το διήμερο, τον Πολιτισμό ή την Κοινωφελή και φυσικά στην Καθαριότητα, οι οποίοι ήδη έχουν φροντίσει να παραδώσουν την πόλη καθαρή» τοίζεται στην ανακίνωση της δημοτικής αρχής.

«Τα καλύτερα έρχονται»

Απόλυτα ικανοποιημένος με τις εκδηλώσεις εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης Στράτος Σαραούδας, ο οποίος επισήμανε:

«Από το πρωί δέχομαι μηνύματα και τηλεφωνήματα με συγχαρητήρια και ευχαριστίες για τη μοναδική χθεσινή συναυλία. Το μεγάλο όμως “ευχαριστώ” το αξίζετε όλοι εσείς που αγκαλιάσατε τις δύο μεγάλες συναυλίες του Δήμου Μεταμόρφωσης και κάνατε τις βραδιές μας μαγικές. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου είχαν πλημμυρίσει με κόσμο η κεντρική πλατεία και οι γύρω δρόμοι. Εικόνες πρωτόγνωρες, που επιβεβαίωσαν ότι η Μεταμόρφωση έχει ανάγκη να γιορτάσει και γιορτάΖΕΙ. Ότι η Μεταμόρφωση, ο καθένας και η καθεμία από εμάς, θέλει -και αξίζει- το κάτι παραπάνω παντού. Ακόμη και σε μεγάλες ποιοτικές συναυλίες που ήταν αδύνατο να κάνουμε λόγω της πανδημίας. Το δικαιούμαστε ως πόλη, όπως δικαιούμαστε και όλα τα έργα ή τις χρηματοδοτήσεις που διεκδικήσαμε, κερδίσαμε και υλοποιούμε. Εύχομαι και πάλι “χρόνια πολλά”. Σας ευχαριστώ που ήσασταν εκεί και σας διαβεβαιώνω ότι τα καλύτερα έρχονται».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet