Ποια μέτρα λαμβάνει η Μεταμόρφωση για τον κορωνοϊό
Κοινωνία

Ποια μέτρα λαμβάνει η Μεταμόρφωση για τον κορωνοϊό

Η διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής Δημ. Υγείας του Δήμου Μεταμόρφωσης ακολουθεί τις οδηγίες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού που εκδίδονται και επικαιροποιούνται από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας, αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος.

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της κατάστασης και προσπαθώντας να ενημερώσει εγκαίρως τόσο τον γενικό πληθυσμό, όσο και τις ευαίσθητες, ευπαθείς ομάδες της Μεταμόρφωσης, η διεύθυνση έχει προχωρήσει στις εξής δράσεις:

  • Αναρτά τις σχετικές οδηγίες στην ιστοσελίδα του Δήμου.
  • Τοποθετεί ανακοινώσεις και αφίσες για τα μέτρα πρόληψης στους χώρους των σχολικών μονάδων, των παιδικών σταθμών, των ΚΑΠΗ και των δημοτικών κτηρίων.
  • Πραγματοποιεί ενημέρωση του προσωπικού του Δήμου για τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης, σε συνεργασία με τους ιατρούς παθολόγους των ΚΑΠΗ.
  • Πραγματοποιεί ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών που φοιτούν σε όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες του Δήμου και στους παιδικούς σταθμούς, με τη διανομή ενημερωτικών εντύπων της παιδιάτρου των παιδικών σταθμών.
  • Στο πλαίσιο των απολυμάνσεων εσωτερικών χώρων που πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιήθηκαν απολυμάνσεις με ειδικά σκευάσματα που καλύπτουν και τον συγκεκριμένο κορωνοϊό σε όλες τις σχολικές μονάδες την Τετάρτη 4/3/2020, ενώ έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες απολυμάνσεις στους παιδικούς, στα ΚΑΠΗ και σε όλα τα δημοτικά κτήρια, από το πρόγραμμα απολυμάνσεων της δ/νσης Καθαριότητας.
  • Τοποθετήθηκαν ειδικά αντισηπτικά σκευάσματα σε όλους τους χώρους των ΚΑΠΗ, των παιδικών σταθμών και σε όλα τα δημοτικά κτήρια.
  • Είναι σε συνεχή επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet