ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Νέο κρούσμα Covid-19 σε εκπαιδευτικό δημοτικών σχολείων του Δήμου Μεταμόρφωσης
Κοινωνία

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Νέο κρούσμα Covid-19 σε εκπαιδευτικό δημοτικών σχολείων του Δήμου Μεταμόρφωσης

Με αφορμή την ανίχνευση κρούσματος κορωνοϊού σε εκπαιδευτικό που εργάζεται σε σχολικές μονάδες του Δήμου Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) «Γ. Σεφέρης» ζητά από κυβέρνηση και δημοτικές αρχές να λάβουν μέτρα για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, το Δ.Σ. του Συλλόγου αναφέρει τα εξής, στη σχετική ανακοίνωση:

Ακόμα κι αν οι δύο μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, ευτυχώς, δεν είναι ασθενείς από κορωνοϊό, όπως πληροφορηθήκαμε από νεότερη ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων, δεν εκλείπουν οι λόγοι να ληφθούν από την κυβέρνηση όλα εκείνα τα μέτρα, που 10 μήνες τώρα οι συνδικαλιστικοί φορείς εκπαιδευτικών-γονέων-μαθητών-φοιτητών απαιτούν για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, καθώς:

Τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου με τα τμήματα που κλείνουν καθημερινά, το ένα μετά το άλλο, σε όλη τη χώρα, αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος, πριν την εξέλιξη ακόμη του τρίτου κύματος.

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού διαπιστώθηκε σε σχολείο της περιοχής  ευθύνης του Συλλόγου μας. Αυτήν τη φορά συνάδελφος που υπηρετεί σε τρία διαφορετικά δημοτικά σχολεία (1Ο-5Ο-7Ο) του Δήμου Μεταμόρφωσης βρέθηκε θετική σε τεστ Covid.

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» επικοινώνησε με τις διευθύνσεις των συγκεκριμένων σχολείων, οι οποίες διαβεβαίωσαν ότι προέβησαν σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας.

Αποδεικνύεται ότι όλα όσα είχαμε επισημάνει πριν το άνοιγμα των σχολείων και αφορούσαν τα μέτρα προστασίας της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών, που έπρεπε να πάρει η κυβέρνηση, παρά τις απαιτήσεις, μέσα από τις κινητοποιήσεις σύσσωμου του εκπαιδευτικού-γονεϊκού και μαθητικού κινήματος δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

Το Δ.Σ. απαιτεί:  

Να σταλεί τώρα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να προχωρήσει στα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς  και σε ευρεία  ιχνηλάτηση των επαφών. Να ξεκινήσουν επαναλαμβανόμενα τεστ σε κάθε σχολείο. Να προταχθεί, κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός, των εκπαιδευτικών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet