Σε εκδηλώσεις σχολείων για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης
Κοινωνία

Σε εκδηλώσεις σχολείων για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης

Ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Στράτος Σαραούδας, παρέστη σήμερα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, σε εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στο 3ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο, καθώς και στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Μεταμόρφωσης.

Μάλιστα, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο τιμήθηκε για τη στήριξη της συμμετοχής της παιδικής χορωδίας του, η οποία διακρίθηκε πρόσφατα με τη 2η θέση στο 6ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Σαραούδας αναφέρθηκε στη σημασία της σημερινής ημέρας ως «ημέρα τιμής και μνήμης για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τη διεκδίκηση της Δημοκρατίας».

Στη συνέχεια μίλησε για τους φοιτητές «που στάθηκαν με μοναδικό όπλο την ψυχή και τη νεανική τους φλόγα απέναντι στα όπλα και τα τανκς. Που ανέλπιστα νίκησαν τη μάχη για “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”. Που συνέβαλαν στην πτώση της Χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας», επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών.

«Γιατί μπορεί η Δημοκρατία να γεννήθηκε στην Ελλάδα, ωστόσο, όπως και η Ελευθερία, δεν υπήρξε ποτέ δεδομένη ή αυτονόητη για τους Έλληνες. Πάντοτε κερδιζόταν με αγώνες, εθνικούς και κοινωνικούς. Και οι εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, αποτελούν πηγή έμπνευσης για το σήμερα και το αύριο. Για τη θωράκιση της Δημοκρατίας και των δημοκρατικών θεσμών. Απέναντι σε κάθε επιβουλή. Απέναντι σε κάθε φάντασμα ολοκληρωτισμού», τόνισε ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet