Στο έργο «Στοπ μου Ανήκει» συμμετάσχει ο Δήμος Μεταμόρφωσης
Κοινωνία

Στο έργο «Στοπ μου Ανήκει» συμμετάσχει ο Δήμος Μεταμόρφωσης

Το έργο «Στοπ μου Ανήκει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Active citizens fund», με φορέα υλοποίησης τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι» και εταίρους το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Εστία» και το Ίδρυμα Προστασίας & Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων με Νοητική Υστέρηση «Θεοτόκος», όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της πρόκλησης, στην αναγνώριση και καταγγελία του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησης στα Άτομα με Νοητική Αναπηρία (ΑμεΝΑ).

Με την ολοκλήρωσή του, το έργο θα συμβάλει στην προστασία του αναφαίρετου δικαιώματος του σεβασμού της σωματικής και πνευματικής ακεραιότητας των ΑμεΝΑ, καθώς και στην ισότιμη προσβασιμότητά τους στη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τα άρθρα 13 και 17 της Σύμβασης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ, επισημαίνει η διοίκηση.

Μέσα από μία σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα ίδια τα άτομα με νοητική αναπηρία, στις οικογένειες τους και στους επαγγελματίες διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών των φορέων της κοινοπραξίας, το έργο στοχεύει στην αναγνώριση και καταγγελία της σεξουαλικής κακοποίησης Ατόμων με Νοητική Αναπηρία, υπογραμμίζει η δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης, προσθέτοντας:

Όπως επίσης στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση επαγγελματιών κοινωνικής αρωγής και αντιπροσώπων των Τοπικών Αστυνομικών Αρχών από οχτώ Δήμους που δήλωσαν την πρόθεση συμμετοχής τους σε αυτό.

Οι Δήμοι αυτοί είναι: Δήμος Περιστερίου, Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού, Δήμος Φυλής, Δήμος Αγ. Αναργύρων-Καματερού, Δήμος Μεταμόρφωσης, Δήμος Ιλίου και Δήμος Αχαρνών.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα από τη διοίκηση του Δήμου

Το πρόγραμμα «Active citizens fund», ύψους 12 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014-2021, γνωστού ως EEA Grants.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος «Active citizens fund» για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το «SolidarityNow».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet