Στρ. Σαραούδας για τη φωτιά στη Μεταμόρφωση: Να βρούμε τα ακριβή αίτια, για να μην το ξαναζήσουμε
Κοινωνία

Στρ. Σαραούδας για τη φωτιά στη Μεταμόρφωση: Να βρούμε τα ακριβή αίτια, για να μην το ξαναζήσουμε

Με αφορμή την πυρκαγιά στο εργοστάσιο στη Μεταμόρφωση και την ατμοσφαιρική ρύπανση που αυτή προκάλεσε, ο δήμαρχος της πόλης, Στράτος Σαραούδας, προέβη την Κυριακή 16/8 στην ακόλουθη δήλωση:

 «Η φωτιά φαίνεται ότι τέθηκε σε έλεγχο. Ευχαριστούμε και πάλι όλους όσοι εργάστηκαν και συνεργάστηκαν με αυτοθυσία για την κατάσβεσή της. Το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, την Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Γιώργο Πατούλη, την Πολιτική Προστασία, τους Δήμους Ηρακλείου Αττικής, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ιλίου, Ωρωπού, Βύρωνα και Βούλας για την ανταπόκριση στο κάλεσμα για βοήθεια. Και φυσικά τους εργαζόμενους της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Μεταμόρφωσης για την καθοριστική συμβολή τους.

»Ωστόσο κερδίσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο. Η φωτιά μπορεί να υποχωρεί, όχι όμως το περιβαντολλογικό πλήγμα.

»Πρέπει άμεσα να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς και ελέγχου όλων των αδειών. Παράλληλα, καλούμε το υπουργείο Περιβάλλοντος, τους συναρμόδιους φορείς, την Περιφέρεια Αττικής και τους Δήμους, να κάτσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι και να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο προδιαγραφών και ελέγχων, ώστε να αποφύγουμε ανάλογα ατυχήματα στο μέλλον. Να μη βρεθούμε ποτέ ξανά στην ίδια δύσκολη θέση».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet