Συμμαχία Πολιτών: Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι, όχι στατιστική – Τώρα μέτρα για τους εργαζόμενους στους Δήμους
Κοινωνία

Συμμαχία Πολιτών: Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι, όχι στατιστική – Τώρα μέτρα για τους εργαζόμενους στους Δήμους

«Να παρθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τους εργαζόμενους στους Δήμους» ζητεί η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση, με επικεφαλής τον Βασίλη Καραβάκο, με αφορμή το πρόσφατο τραγικό ατύχημα στον Δήμο Τήνου.

Μιλώντας για «μια πολύ δύσκολη μέρα ξημέρωσε για τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους», η παράταξη αναφέρει ότι το δυστύχημα αυτό δεν είναι το μοναδικό στον χώρο και ούτε θα είναι το τελευταίο. Πάνω από 30 εργαζόμενοι έχουν χάσει τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια στην Καθαριότητα και άλλοι τόσοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά το ίδιο διάστημα, όπως αναφέρει η Συμμαχία Πολιτών και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι η έκφραση λύπης δεν αρκεί. Χρειάζεται να παρθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος και η λογική, για να σταματήσει η τραγική αυτή στατιστική που αφορά ανθρώπινες ζωές».

«Είναι καιρός να αλλάξει η ματιά πάνω στους ανθρώπους -και της καθαριότητας. Ας σταματήσουν κάποιοι να αποδέχονται το “αφήγημα” όσων επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας περί “τεμπέληδων” και ας δουν την αλήθεια. Δηλαδή, έναν κλάδο που πληρώνει βαρύ φόρο αίματος για ένα πενιχρό μεροκάματο» προστίθεται στην ανακοίνωση της παράταξη, η οποία καταλήγει με τη εξής «υποσημείωση»:

«Αν αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο του δημόσιου τομέα, δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε τι θα συμβεί σε περίπτωση που η αποκομιδή περάσει σε ιδιωτικές εταιρείες».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet