«Συμμαχία Πολιτών»: Ο Δήμος Μεταμόρφωσης να μην επιτρέψει χρήση καμερών σε αίθουσες διδασκαλίας
Κοινωνία

«Συμμαχία Πολιτών»: Ο Δήμος Μεταμόρφωσης να μην επιτρέψει χρήση καμερών σε αίθουσες διδασκαλίας

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση», Βασίλης Καραβάκος, Αγγελική Καλαντζή και Γιώργος Πετρόπουλος, ζητούν από τη διοίκηση του Δήμου να μην συμβάλλει στην επιβολή της τροπολογίας που ψηφίστηκε στη Βουλή και προβλέπει βιντεοσκόπηση κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας στις σχολικές αίθουσες.

Ειδικότερα, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Αξιότιμοι συνάδελφοι, ασφαλώς γνωρίζετε όλοι την τροπολογία που αιφνιδίως κατατέθηκε και ψηφίστηκε στη Βουλή για τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων που ξεκινούν σήμερα, με χρήση καμερών εντός των τάξεων.

Πρόκειται για ένα απεχθές μέτρο, με αμφίβολα διδακτικά αποτελέσματα και σίγουρα αρνητικά αποτελέσματα. Η λειτουργία ενός «Big Brother» εντός των τάξεων και των σχολείων μας θα δημιουργεί απρόβλεπτες καταστάσεις σε βάρος των παιδιών και των δασκάλων τους. Καταπατά κάθε ιδιωτικότητα, κάθε εμπιστευτικότητα. Αποτελεί ευθύ και βαρύ πλήγμα στην αυθόρμητη συμπεριφορά των μαθητών, καθιστώντας κριτή τον οποιονδήποτε, αφού όλα τα τεκταινόμενα είναι εφικτό να βιντεοσκοπηθούν – ηχογραφηθούν – καταγραφούν.

Η επιχειρηματολογία κατά της απαράδεκτης αυτής ρύθμισης είναι τόσο ισχυρή που δε χρειάζεται να επεκταθούμε. Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε.

Προτείνουμε λοιπόν να ληφθούν αποφάσεις από τα θεσμικά όργανα του Δήμου μας για την απαγόρευση χρήσης του εξοπλισμού που ο Δήμος μας παρέχει στα σχολεία και στους μαθητές για την μετάδοση του μαθήματος, σε κάθε μορφή (είτε ζωντανά, είτε αργότερα). Να αρνηθεί ο Δήμος να συμβάλλει στο παραμικρό στην κατεύθυνση υλοποίησης του μέτρου. Ο Δήμος Μεταμόρφωσης πρέπει να λάβει όλα τα μέτρα που θα διασφαλίσουν τη μη υλοποίηση τέτοιων αποφάσεων που ενώ στα λόγια έχουν σκοπό να υπηρετήσουν τη μάθηση, υπονομεύουν πλήρως την εκπαιδευτική διαδικασία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet