Τις 1.000 μονάδες αίματος… έφτασε ο Σύνδεσμος «Κωστάκης Μεσογίτης»
Κοινωνία

Τις 1.000 μονάδες αίματος… έφτασε ο Σύνδεσμος «Κωστάκης Μεσογίτης»

Εκπληρώθηκε ο στόχος των 1.000 μονάδων αίματος για το 2017 από τον Σύνδεσμο Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων Σώματος και Μέριμνας «Κωστάκης Μεσογίτης».

Στις 5 και 6 Νοεμβρίου, προσήλθαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης περισσότεροι από 320 εθελοντές, συγκεντρώθηκαν 296 μονάδες Αίματος και τυποποιήθηκαν τρεις νέοι δότες μυελού των οστών.

Η συγκέντρωση 1.029 μονάδων αίματος σε διάστημα ενός έτους από έναν τοπικό σύλλογο αποτελεί συμβολική κίνηση που δείχνει ότι με τη συλλογική προσπάθεια η χώρα μας μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα αποκλειστικά με την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει σχετικά: «Νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή, συγκίνηση και ευθύνη που εκπροσωπούμε μια τόσο σπουδαία μεγάλη “οικογένεια”. Αφιερώνουμε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα στη Νίτσα μας που το ονειρεύτηκε».

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους στις τέσσερις αιμοδοσίες που διοργάνωσε μέσα στο 2017:

  • τους αιμοδότες που πίστεψαν στον στόχο και χάρισαν το πολυτιμότερο δώρο,
  • τους εθελοντές που προσέφεραν με χαμόγελο τη βοήθειά τους,
  • το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό των δύο κέντρων Αιμοδοσίας «Αμαλία Φλέμιγκ», «Άγιος Σάββας» και «Τζάνειο»,
  • τον Δήμο Μεταμόρφωσης,
  • το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης,
  • την Εκκλησία, τον τοπικό Τύπο, τους συλλόγους και τους επιχειρηματίες της Μεταμόρφωσης για την προώθηση των αιμοδοσιών,
  • τις εταιρείες ΒΙΚΟΣ Α.Ε., Chipita, Max Perry Νέας Ιωνίας, Το γαλακτομπούρεκο της Χριστίνας, Πολύεργο, Plus Events και τη φωτογράφο Γεωργία Αλεξίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet