Τι προτείνει η παράταξη Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών
Κοινωνία

Τι προτείνει η παράταξη Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη για την αντιμετώπιση των συνεπειών των πυρκαγιών

Με αφορμή τις πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, η δημοτική παράταξη Μεταμόρφωση Πράσινη Πόλη κατέθεσε τις προτάσεις των μελών της στη δημοτική αρχή, οι οποίες αφορούν στην καταπολέμηση των συνεπειών της προαναφερθείσας περιβαλλοντικής καταστροφής.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του συνδυασμού, Γιάννης Δελής, σημειώνει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

«Λόγω της μεγάλης οικολογικής καταστροφής που δέχτηκε η χώρα μας και κυρίως η Αττική, όπου κάηκαν περίπου 1.500.000 τετραγωνικά στρέμματα δάσους και πρασίνου, με αποτέλεσμα τη μείωση του οξυγόνου κατά 33% και λόγω του ότι η κλιματική αλλαγή είναι στο αποκορύφωμά της, είναι η ώρα ευθύνης για την πόλη μας, για τη δημοτική αρχή, αλλά και για το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες, να εξοικονομήσουμε περισσότερο πράσινο στη Μεταμόρφωση και να προστατεύσουμε ό,τι έχει απομείνει.

»Οι προτάσεις μας:

»Δενδροφυτεύσεις και δημιουργία περισσότερων χώρων πρασίνου, σε πλατείες και δρόμους, με σκοπό τη μείωση της θερμοκρασίας και την αύξηση του οξυγόνου. Να γίνουν αυστηρότερες οι προϋποθέσεις για κοπή δένδρων από την αρμόδια Επιτροπή. Για κάθε δέντρο που κόβεται να φυτεύονται τρία. Άμεση έναρξη του προγράμματος “Φυτεύω και υιοθετώ ένα δένδρο”. Οργάνωση ενιαίας ενισχυμένης πολιτικής προστασίας, με τη συμμετοχή εθελοντών, που θα εκπαιδεύονται από διαπιστευμένους εκπαιδευτές για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Αύξηση, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ιδιαίτερα, της περιπολίας για την πρόληψη κυρίως πυρκαγιάς. Σκοπός μας, η Μεταμόρφωση να αλλάξει και να γίνει πιο πράσινη και ανθρώπινη». 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet