Το πρόγραμμα «ΙΡΙΔΑ» του ΥΠ.ΕΣ. ξεκινά και στον Δήμο Μεταμόρφωσης
Κοινωνία

Το πρόγραμμα «ΙΡΙΔΑ» του ΥΠ.ΕΣ. ξεκινά και στον Δήμο Μεταμόρφωσης

Τον Δήμο Μεταμόρφωσης επισκέφθηκαν ο προϊστάμενος του τμήματος Κυβερνοασφάλειας του υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠ.ΕΣ.) και υπεύθυνος του προγράμματος «ΙΡΙΔΑ», δρ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, συνοδευόμενος από την κ. Βικτωρία Βασιώτη, διευθύντρια Διοίκησης του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης, προκειμένου να ενημερωθούν για την διαδικασία και εξέλιξη εγκατάστασης του Συστήματος Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων «ΙΡΙΔΑ», όπως ενημερώνει η δημοτική αρχή Μεταμόρφωσης. 

Συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, Στράτο Σαραούδα, την αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Δήμητρα Σκοπελίτη, τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου, Γ. Στρογγυλούδη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τους προϊσταμένους των διευθύνσεων, ώστε να καθορισθεί από κοινού, τόσο η έναρξη παραγωγικής λειτουργίας της «ΙΡΙΔΑ», όσο και το πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστήριξης χρηστών, επισημαίνει η διοίκηση.

Κατά τη συνάντηση η κ. Βασιώτη μοιράστηκε τη διετή εμπειρία του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης στην «ΙΡΙΔΑ» και ανέλυσε τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής.

Ο κ. Ιωάννου δήλωσε:

«Το ΥΠΕΣ και το τμήμα μας είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον Δήμο Μεταμόρφωσης στην οικογένεια της “ΙΡΙΔΑ”. Έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος εκπαιδεύσεων και ακολουθεί ακόμη ένας κύκλος εκπαίδευσης μέσω του ΕΚΔΑ, όπου μπορούν να συμμετέχουν 44 στελέχη του Δήμου σας. Η “ΙΡΙΔΑ”, όπως ζήτησε ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία 15 ημερών και μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος ο Δήμος Μεταμόρφωσης θα μπει σε 100% παραγωγική λειτουργία».

Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης δήλωσε:

«Είμαστε έτοιμοι ώστε έως 15 Ιουνίου 2021 να αφήσουμε πίσω μας τη διακίνηση εγγράφων σε χαρτί. Πέραν του πράσινου αποτυπώματος του Δήμου Μεταμόρφωσης, με το πέρασμα στην ψηφιακή εποχή, επιταχύνουμε τις διοικητικές διαδικασίες και εκσυγχρονίζουμε τον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των υπηρεσιών, σε τοπικό, αλλά και περιφερειακό επίπεδο. Καλορίζικο το νέο σύστημα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet