Στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης το «τελευταίο αντίο» στον Α. Μπάρκουλη
Κοινωνία

Στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης το «τελευταίο αντίο» στον Α. Μπάρκουλη

Στο Κοιμητήριο Μεταμόρφωσης θα «ειπωθεί» την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 5:30 το απόγευμα, το «τελευταίο αντίο» στον σπουδαίο ηθοποιό του ελληνικού κινηματογράφου Ανδρέα Μπάρκουλη.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο Αγία Όλγα όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου 1936. Σπούδασε υποκριτική και κατά την αποφοίτησή του χαρακτηρίστηκε εξαιρετικό ταλέντο. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο το αμέσως επόμενο έτος με την ταινία «Μαρία Πενταγιώτισσα». Πέρασε μικρό διάστημα της ζωής του στις ΗΠΑ, όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι. Υπήρξε ένας από τους γοητευτικότερους ζεν πρεμιέ της δεκαετίας του ΄60 και επί σειρά ετών κυριάρχησε το σλόγκαν «Κορίτσια, ο Μπάρκουλης».

Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, όπως οι:

«Κοινωνία ώρα Μηδέν», «Κοντσέρτο για πολυβόλα», «Όλγα Αγάπη μου», «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα», «Διακοπές στην Αίγινα», «Η Μουσίτσα», «Μην είδατε τον Παναή», «Το Δόλωμα», «Τζένη Τζένη», «Ησαΐα μη Χορεύεις», «Μια τρελή τρελή σαραντάρα», «Η Θεία μου η χίπισσα».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet