Επίθεση Στρ. Σαραούδα και Δημ. Περιβολαράκη στον Μιλτ. Καρπέτα για τον ΣΜΑ
Ποιότητα Ζωής

Επίθεση Στρ. Σαραούδα και Δημ. Περιβολαράκη στον Μιλτ. Καρπέτα για τον ΣΜΑ

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι Στράτος Σαραούδας (επικεφαλής παράταξης Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση) και Δημήτρης Περιβολαράκης (επικεφαλής παράταξης Ανατροπή και Αλληλεγγύη στη Μεταμόρφωση) επικρίνουν τη δημοτική Αρχή του δημάρχου Μιλτιάδη Καρπέτα επειδή, όπως υποστηρίζουν, δεν απέτρεψε τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων που θα εξυπηρετεί τον Δήμο Ηρακλείου, οδηγώντας σε υποβάθμιση την πόλη.

Μάλιστα, οι δύο επικεφαλής συνδέουν τη συγκεκριμένη εξέλιξη με το άλλο επίκαιρο θέμα, αυτό της αγοράς του ακινήτου για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Μεταμόρφωσης στον τομέα της καθαριότητας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση των δύο παρατάξεων:

Έκθετος ο δήμαρχος: Στη Μεταμόρφωση ο σταθμός μεταφόρτωσης σκουπιδιών του Ηρακλείου

Εδώ και περίπου 2,5 χρόνια κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου προς τη διοίκηση Καρπέτα για το αμαξοστάσιο του Δήμου Ηρακλείου που βρίσκεται εντός της Μεταμόρφωσης και για το γεγονός ότι θα λειτουργήσει εκεί και σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Όλη αυτήν την περίοδο ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, δηλώνει με απόλυτη βεβαιότητα ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει, καθώς ο γειτονικός Δήμος δεν πρόκειται να πάρει άδεια και όπως χαρακτηριστικά είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο «δεν είναι αυτοί πιο πονηροί από εμάς».

Τελικά, αποδείχτηκε πως είναι.

Δυστυχώς για την πόλη της Μεταμόρφωσης και τους κατοίκους της, ο δήμαρχος δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει και πλέον θα λειτουργεί σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον Δήμο Μεταμόρφωσης, καθώς όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Σεπτεμβρίου 2017, «ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων έχει όλες τις απαιτούμενες άδειες – πολεοδομία, Αποκεντρωμένη Διοίκηση κ.ά. – και θα λειτουργήσει κανονικά».

Τελικά, εκτέθηκε ο δήμαρχος

Ήταν πολλές οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Μεταμόρφωσης που καλούσαμε τον δήμαρχο να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα και να μην υποβαθμιστεί περαιτέρω η πόλη.

Βέβαια, ο κ. Καρπέτας δήλωνε απόλυτα σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί και χαρακτηριστικά είχε πει σε μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2016: «Μην διακινδυνεύετε προβλέψεις και εκτιμήσεις που θα σας αφήσουν εκτεθειμένο κάποια στιγμή». Αυτή η στιγμή ήρθε και εκτέθηκε τελικά ο κ. Καρπέτας. Μαζί του όμως υποβαθμίζεται και η Μεταμόρφωση.

Του είχε δώσει και τη λύση

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι είχαμε ενημερώσει τον δήμαρχο με ποιον τρόπο θα μπορούσε ο Δήμος να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη, εξηγώντας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι απαγορεύονται οι εργασίες στην εκτός σχεδίου περιοχή. Ακόμα, ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τον νόμο 4178 που του δίνει το δικαίωμα να κάνει νομιμοποιήσεις σε χώρους που υπήρχαν, και δημιουργούν αυτές τις υποδομές, για να πουν ότι είχαν δημιουργηθεί πριν το 2011, επειδή σήμερα δεν μπορούν να κάνουν καμία εργασία.

Τελικά, η δημοτική Αρχή δεν κατάφερε ν’ αποτρέψει τη δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων εντός του Δήμου Μεταμόρφωσης και φέρει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για αυτήν την πολύ αρνητική εξέλιξη για την πόλη και τους κατοίκους της.

Όλα συνδέονται

Αυτή η υπόθεση εκθέτει τη δημοτική Αρχή και στο άλλο επίκαιρο θέμα της αγοράς του ακινήτου για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου Μεταμόρφωσης στον τομέα της καθαριότητας.

Η διοίκηση Καρπέτα είναι έτοιμη να αγοράσει ένα οικόπεδο 11.744τ.μ. σε εξωφρενική τιμή, όταν ο Δήμος Ηρακλείου καλύπτει τις ίδιες ανάγκες σε έναν χώρο 7.089,69 τ.μ (4.435,69 + 2654τ.μ. η επέκταση που ενοικίασε ο Δήμος). Έναν χώρο που θυμίζουμε ότι βρίσκεται σε χώρο του ΒΙΠΑ – ΒΙΟΠΑ με κατοικίες κοντά του.

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet