«Η υπόθεση της αγοράς οικοπέδου θα κριθεί και αυτή τη φορά στην κοινωνία»
Ποιότητα Ζωής

«Η υπόθεση της αγοράς οικοπέδου θα κριθεί και αυτή τη φορά στην κοινωνία»

Επιμένει στην κριτική της προς τη δημοτική Αρχή Μεταμόρφωσης σχετικά με την αγορά οικοπέδου που θα καλύψει ανάγκες διαχείρισης απορριμμάτων στον Δήμο η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση.

Ο επικεφαλής της, Βασίλης Καραβάκος, τοποθετήθηκε επί του θέματος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 30 Αυγούστου 2017, στη διάρκεια της οποίας χαρακτήρισε ως «ανεξήγητη» την επιμονή της δημοτικής Αρχής για την αγορά οικοπέδου, η οποία -όπως υποστήριξε- γίνεται για «θολούς σκοπούς».

Η τοποθέτηση του κ. Βασίλη Καραβάκου στη συνεδρίαση της 30ής Αυγούστου:

Τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση:

  • «Χάθηκε», πλέον, από τα επιχειρήματα της αγοράς το ΚΔΑΥ (ανακύκλωση). Τώρα μιλάτε μόνο για αμαξοστάσιο. Το επιχείρημα της ανακύκλωσης απαλείφθηκε. Δε μπορεί να σταθεί.
  • Είχατε δεσμευτεί ότι θα φέρετε τους όρους στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα τοποθετηθούν οι σύμβουλοι. Όμως δε συζητήσαμε στο Σώμα τους όρους της δημοπρασίας.
  • Ο πρώτος όρος για εμάς πρέπει είναι η αντικειμενική αξία ως οροφή του τιμήματος. Πρέπει να περιλαμβάνει τη δυνατότητα υπαναχώρησης του Δήμου από την αγορά.
  • Οι δημοπρασίες δεν αποτελούν εγγύηση. Τα είδαμε και με τις κατασκευαστικές πώς τις έστηναν.
  • Λέει ο δήμαρχος ότι τώρα πρέπει να αποδείξουμε την αλήθεια αυτών που λέγαμε τότε. Πλέον εμείς δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα. Θα σας πει η κα Λυμπέρη (σ.σ.: Μ. Λυμπέρη, αντιδήμαρχος Προγραμματισμού – Ανάπτυξης & Τεχνικών Έργων) πώς αγοράστηκε οικόπεδο με 8 ευρώ το τετραγωνικό στο Μαρκόπουλο.
  • Ευλόγως ο οποιοσδήποτε διακρίνει σε αυτήν την ιστορία την επιμονή της δημοτικής αρχής για την αγορά του συγκεκριμένου χώρου.
  • Η υπόθεση της αγοράς θα κριθεί και αυτή τη φορά στην κοινωνία.

Επίσης, αναφορικά με επισήμανση του δημάρχου για το υπέρογκο μίσθωμα που καταβάλλει ο Δήμος για το αμαξοστάσιο, ο κ. Καραβάκος σημείωσε:

«Το υπέρογκο νοίκι που πληρώνουμε στον χώρο του αμαξοστασίου το πληρώνετε εσείς. Εμείς ζητήσαμε μείωση 70%, την οποία δεν κάνατε. Εμείς πληρώνουμε για 4 στρέμματα 3.800 ευρώ και το Ηράκλειο για 7,5 στρέμματα 3.300 ευρώ, σε πολύ καλύτερο χώρο. Εσείς είστε υπόλογοι για την κατάσταση αυτή».

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet