Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Υπόθεση καθημερινή και όχι επετειακή η προστασία του περιβάλλοντος
Ποιότητα Ζωής

Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση: Υπόθεση καθημερινή και όχι επετειακή η προστασία του περιβάλλοντος

Ότι η προστασία του Περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών και όχι επετειακή ευκαιρία εορτασμού επισημαίνει η δημοτική παράταξη Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση. Στη σχετική ανακοίνωσή της, που ακολουθεί, επισημαίνει επίσης της δράσεις στις οποίες έχει προβεί για την κατοχύρωση και επέκταση των ελεύθερων χώρων στη Μεταμόρφωση.

Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου. Η αντιμετώπιση του φυσικού περιβάλλοντος ως μέσου κερδοφορίας έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, με τάση μάλιστα προς χειροτέρευση. Στον βωμό της «ανάπτυξης» παραλίες και δάση παραχωρούνται προς αξιοποίηση σε επιχειρηματικά συμφέροντα, με κοντόφθαλμη λογική. Ελεύθεροι χώροι εντός των πόλεων χάνονται, ειδικά στο προβληματικό Λεκανοπέδιο της Αθήνας, με κορυφαίο το Ελληνικό.

Στην πόλη μας η διατήρηση των ελεύθερων χώρων έχει αφεθεί στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης: Η απουσία οικοδομικής δραστηριότητας έχει προφυλάξει τους ελεύθερους χώρους από την ιδιωτική ανοικοδόμηση. Ωστόσο, η Μεταμόρφωση δεν έχει σημειώσει καμιά πρόοδο στην κατοχύρωση των ελεύθερων χώρων, στην αξιοποίησή τους ως χώρων αναψυχής, άθλησης, συνάθροισης. Οι σημαντικοί χώροι είναι αφημένοι στην τύχη τους: Κτήμα Δηλαβέρη και Κηφισός, οι δυο βασικοί χώροι μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας για την πόλη, δεν έχουν αγγιχτεί στο ελάχιστο.   

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση επιδιώκει την κατοχύρωση και την επέκταση των ελεύθερων χώρων σε όλη την πόλη, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, από πλευράς φυσικού περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσουμε την πολύχρονη δράση μας σε θέματα περιβάλλοντος.

Με αυτή τη λογική ενεργούμε ως δημοτική κίνηση, σε μικρές και μεγάλες στιγμές. Στο πλαίσιο αυτό, καθαιρέσαμε, με δική μας πρωτοβουλία, τις ενημερωτικές αφίσες που είχαμε αναρτήσει για τη συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε στις 30 Μαΐου στην κεντρική πλατεία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet