Β. Καραβάκος: Προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την κυβέρνηση ο κ. Καρπέτας.
Πολιτική

Β. Καραβάκος: Προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την κυβέρνηση ο κ. Καρπέτας.

Ολομέτωπη επίθεση κατά του δημάρχου Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδη Καρπέτα, κάνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Συμμαχία Πολιτών, Βασίλης Καραβάκος, με αφορμή τη στάση που επέδειξε ο πρώτο στο θέμα των συμβασιούχων της Καθαριότητας.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι ο δήμαρχος επιχειρεί να αποσείσει τις δικές του ευθύνες, μέσω επιθέσεων στην κυβέρνηση.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου:

Με μια ανακοίνωση – μνημείο κομματικοποίησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες της η διοίκηση του κ. Καρπέτα.

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Καθαριότητα για το γνωστό ζήτημα των συμβασιούχων, επιτίθεται στην κυβέρνηση και ονομαστικά σε τρεις υπουργούς, χρεώνοντάς τους τα προβλήματα με τα απορρίμματα.

Ο κ. Καρπέτας και η δημοτική του ομάδα, αντί να τοποθετηθούν ανοιχτά και ευθαρσώς για το τι είδους Καθαριότητα θέλουν, με ποιους όρους και ποιους εργαζόμενους, παίζουν κομματικά παιχνίδια.

Λένε ποιοι κατά τη γνώμη τους φταίνε, ίσως για να περάσουν και τις εξετάσεις που δίνουν στους νέους «σωτήρες» που επέλεξαν, για να μας σώσουν αυτήν τη φορά.

Χρεώνουν τις ευθύνες σε άλλους, αποκρύπτωντας τις δικές τους.

Προσφεύγουν σε φτηνά κόλπα, αφήνοντας, για παράδειγμα, να γίνει η γιορτή στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα μέσα σε σωρό σκουπιδιών, για να έχουν και «οπτικό επιχείρημα» για τις πολιτικές εξαλλοσύνες τους.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Καρπέτας και όσοι έχουν τις ίδιες απόψεις θεωρούν περίπου «ευλογία» τα μνημόνια και την καταστροφή που φέρνουν. Ασπάζονται την άποψη ότι αν δεν υπήρχαν, θα έπρεπε να τα εφεύρουμε μόνοι μας. Δεν διαφωνούν με την ουσία τους, άλλωστε όποτε χρειάστηκε η στήριξή τους δόθηκε απλόχερα. Τους ενοχλεί ότι τη διαχείριση στη χώρα την έχουν άλλοι και κάποιοι που έμαθαν να είναι «στα πράγματα» τόσα χρόνια, είναι απέξω τώρα. Επί της ουσίας ούτε λέξη.

Αν η διοίκηση Καρπέτα δεν ήταν ευθυγραμμισμένη με τα μνημόνια και τις οδηγίες του κ. Φούχτελ, του Γερμανού υφυπουργού – τοποτηρητή της Αυτοδιοίκησης, αν δεν προσπαθούσε να απαξιώσει την Καθαριότητα με απώτερο στόχο να περάσει σε χέρια ιδιωτών, θα μπορούσε να έχει πράξει τα αυτονόητα:

1. Να έχει ήδη αποσύρει τα ένδικα μέσα σε βάρος των περίπου 20 εργαζομένων του γνωστού ΦΕΚ και αυτοί οι άνθρωποι να εργάζονται ήδη στον Δήμο, αφού έχουν πρωτόδικες θετικές αποφάσεις.

2. Να έχει ενεργοποιήσει τη δυνατότητα πλήρωσης των 23 οργανικών θέσεων της Καθαριότητας, δυνατότητα την οποία έχει από τον Μάρτιο του 2016.

Με το σύνολο των 40 εργαζομένων στην Καθαριότητα ο Δήμος μας δεν θα είχε καμία ανάγκη συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Στην πόλη μας δεν θα είχαν συσσωρευθεί τόνοι απορριμμάτων από τη δίκαιη αγωνιστική κινητοποίηση του συνόλου των εργαζομένων, μονίμων και συμβασιούχων.

Για τις δυνατότητες αυτές η Συμμαχία Πολιτών είχε επανειλλημένα τοποθετηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχοντας εκδώσει, μεταξύ άλλων, και σχετική ανακοίνωση από τον Απρίλιο του 2016.

Στις αιτιάσεις περί δήθεν «συνετής οικονομικής διαχείρισης» και «αντοχών του δημοτικού ταμείου» θα αντιπαραθέσουμε το εξής: 3.000.000 ευρώ ετησίως ο Δήμος εισπράττει παραπάνω από όσα δαπανά για Καθαριότητα και τα οποία σπαταλώνται με τρόπους που η Συμμαχία Πολιτών έχει παρουσιάσει στην κοινωνία.

Η δημοτική Αρχή του κ. Καρπέτα συνειδητά απαξιώνει την Καθαριότητα, με στόχο την τελική ιδιωτικοποίησή της.
Γι’ αυτό και σαμποτάρει κάθε δυνατότητα αναβάθμισής της και στελέχωσής της, αφήνοντας να χάνονται δυνατότητες διασφάλισης της λειτουργίας της, μέσω μόνιμων προσλήψεων.

Γι’ αυτό άλλα λέει στα συνέδρια της Αυτοδιοίκησης: «Με τα 8μηνα δουλεύαμε ρολόι» είπε προ ολίγων ημερών στον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη, και άλλα στους πολίτες που διαμαρτύρονται για θέματα καθαριότητας: «Το καλαπόδι του μνημονίου δεν μας επιτρέπει προσλήψεις, γι’ αυτό έχουμε πρόβλημα».

Γι’ αυτό απέκρυπτε τις συναντήσεις του κ. δημάρχου, μαζί με άλλους πρόθυμους δημάρχους, με τους Γερμανούς αυτοδιοικητικούς (καθοδηγητές), με θέμα την ιδιωτικοποίηση των βασικών λειτουργιών της Αυτοδιοίκησης.

Γι’ αυτό επιχείρησε να εισάγει ιδιώτες στο κολυμβητήριο και στο νεκροταφείο, αλλά έκανε πίσω από τη σθεναρή αντίθεση της κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γι’ αυτό αρνήθηκε να φέρει για συζήτηση έστω στο Δημοτικό Συμβούλιο το διαδημοτικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων, παρότι έχουν ήδη περάσει 2,5 χρόνια από τη διαδημοτική συνεργασία για την εκπόνησή του

Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση τάσσεται υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα της Καθαριότητας, με εφαρμογή Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων, που περιλαμβάνει ανακύκλωση στην πηγή και ελαχιστοποίηση (σε ποσοστό λιγότερο του 50%) των προς ταφή υπολειμμάτων. Αυτή η κατεύθυνση εξασφαλίζει ετησίως οφέλη που προσεγγίζουν το 1.000.000 ευρώ, και ταυτόχρονα μεγιστοποιείται το οικολογικό όφελος.

Καταλαβαίνουμε την αγωνία του κ. Καρπέτα για να βρει τρόπο να διαφύγει από τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Κανείς δε θέλει να κλείσει με μια ηχηρή ήττα την πορεία του.

Αυτό όμως είναι πρόβλημα δικό του. Δεν πρέπει να το κάνει πρόβλημα της πόλης. Ο δήμαρχος εκπροσωπεί θεσμικά την πόλη, δεν μπορεί να συναγωνίζεται σε αντικυβερνητικές ή φιλοκυβερνητικές εξαλλοσύνες τους βουλευτές. Αυτές οι συμπεριφορές έχουν συνέπειες που τις πληρώνει η πόλη και όχι ο κ. Καρπέτας. Η παράταξή του δεν προσέφερε στην πόλη τίποτα ουσιαστικό. Τουλάχιστον λίγο πριν την αποχώρησή της από τη διοίκηση του Δήμου ας μην τα διαλύσει όλα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet