Ελπίδα: Η συνέπεια του Στρ. Σαραούδα και η παλινωδία της διοίκησης Καρπέτα
Πολιτική

Ελπίδα: Η συνέπεια του Στρ. Σαραούδα και η παλινωδία της διοίκησης Καρπέτα

Το θέμα της αγοράς ακινήτου για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Μεταμόρφωση, καθώς και τη διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης, σχολιάζει σε σχετική ανακοίνωσή της η παράταξη Ελπίδα για τη Μεταμόρφωση.

Συγκεκριμένα, η παράταξη σημειώνει:

Αποκαλυπτικό ήταν το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Μεταμόρφωσης – Ο δήμαρχος και ο χρόνος δικαίωσαν τον αρχηγό την «Ελπίδας» 
Η συνέπεια του Στράτου Σαραούδα και η παλινωδία της διοίκησης Καρπέτα

Η απόλυτη δικαίωση στα όσα έλεγε ο επικεφαλής της Ελπίδας για τη Μεταμόρφωση, Στράτος Σαραούδας, για το γνωστό θέμα της αγοράς ακινήτου (σε εξωφρενική τιμή) για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ήρθε διά στόματος του ίδιου του δημάρχου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή μία αναφορά του κ. Καρπέτα.

Πιο συγκεκριμένα, ακούγοντας την τοποθέτηση του δημάρχου για τις εξελίξεις γύρω από την αγορά του ακινήτου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο κ. Σαραούδας ανέγνωσε από τα πρακτικά τα όσα είχε αναφέρει για το συγκεκριμένο θέμα, πριν από περίπου δύο χρόνια, που αποδείκνυαν πόσο εύστοχες ήταν οι εκτιμήσεις του και σχολίασε: «Όταν αυτά που έλεγα πριν δύο χρόνια τα επαναλαμβάνει σήμερα ο δήμαρχος, σημαίνει ότι είχα σωστή εκτίμηση της κατάστασης και των δεδομένων» και συμπλήρωσε «εμείς ως αντιπολίτευση δεν μπορούμε να κάνουμε κάποιο έργο, μπορούμε όμως να εκτιμήσουμε και να προβλέψουμε τις επιπτώσεις ενός ζητήματος και από αυτό οι πολίτες θα μπορέσουν να βγάλουν συμπεράσματα αν κάνουμε για την επόμενη φορά. Ευχαριστώ πολύ που επαληθεύετε την πρόβλεψή μου».

Ο δήμαρχος αρκέστηκε να πει «έχετε δίκιο», ακούγοντας τον κ. Σαραούδα να περιγράφει τα όσα έχουν γίνει γύρω από αυτό το πολύ σοβαρό θέμα.  

Διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο: Άναψε κόκκινο ο δήμαρχος, πράσινο είχαν ανάψει οι σύμβουλοί του

Στη συνέχεια, η συζήτηση για τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από τις 20:00 έως τα μεσάνυχτα, επί τμημάτων των οδών Ι. Ράλλη, Σπ. Πάτση και Β. Δεληγιάννη οδήγησε σε μία πρωτοφανή παλινωδία της διοίκησης Καρπέτα, καθώς αν και αρχικά οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας υπερψήφισαν την εισήγηση, στη συνέχεια η απόφαση τους πάρθηκε πίσω με εντολή του δημάρχου.

Πάντως στο θέμα τοποθετήθηκε ο αρχηγός της Ελπίδας δίνοντας και το στίγμα της φιλοσοφίας της παράταξης που ηγείται σε τέτοιου είδους σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της ζωής των κατοίκων. Συγκεκριμένα ο κ. Στράτος Σαραούδας είπε: «Με σωστό σχεδιασμό θα μπορούσε να πεζοδρομηθεί το κέντρο της Μεταμόρφωσης. Όμως ήταν απαραίτητο να προηγηθούν πολύ σημαντικές ενέργειες, όπως οι διανοίξεις δρόμων, η εφαρμογή κυκλοφοριακής μελέτης και η διαβούλευση με τους κατοίκους. Θα έπρεπε ο Δήμος να παρουσίαζε ένα σχέδιο σε βάθος χρόνου που θα εξηγούσε στους πολίτες πως θα γίνει η πόλη ώστε και αυτοί που αρχικά θα αντιδρούσαν να άλλαζαν άποψη» και συμπλήρωσε πως «γενικότερα οι πεζοδρομήσεις ανεβάζουν την εμπορική κίνηση ενός δρόμου και μεγαλώνουν την αξία των ακινήτων της περιοχής. Πρέπει να υπάρχει όμως σοβαρό πλάνο για να προχωρήσει ο δήμος σε τέτοιες κινήσεις». Μιλώντας πιο πρακτικά ο κ. Σαραούδας αναφέρθηκε σε μία αντίστοιχη πρωτοβουλία του Δήμου να διακόψει την κυκλοφορία σε τμήμα της Ι. Ράλλη, η οποία «έμεινε στα χαρτιά», όπως και τόσες άλλες αποφάσεις της διοίκησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet